Lovren će u Lyonu igrati s hrvatskim stoperom? "Oduvijek je njegov veliki fan"

Foto: EPA

DUJE ĆALETA-CAR (26) mogao bi napustiti Southampton i karijeru nastaviti u Lyonu, objavio je Foot Mercato. Povremeni hrvatski reprezentativac u ljeto 2022. iz Marseillea je stigao u Southampton, s kojim je ispao iz Premier lige, kao i Mislav Oršić koji je otišao u Trabzonspor k treneru Nenadu Bjelici. S obzirom na gotovo siguran odlazak braniča Castella Lukebe u RB Leipzig, trener Lyona Laurent Blanc želi iskusnog stopera.

Lyon traži igrača koji poznaje francusku ligu i zna govoriti francuski jezik. Ćaleta-Car je od 2018. do 2022. bio član Marseillea, pa on odgovara tim uvjetima. Napravi li zaista transfer u Lyon, Ćaleta-Car će igrati s bivšim hrvatskim reprezentativcem Dejanom Lovrenom. Lovren je prema Foot Mercatu Blancov neupitni prvotimac.

Francuski medij objašnjava da Ćaleta-Cara i Lovren imaju dobar odnos i da je "Lovren oduvijek bio njegov veliki fan". Southampton će navodno tražiti deset milijuna eura za Ćaleta-Cara, koji prema Transfermarktu vrijedi 11 milijuna eura. Lyon kao stopersku opciju vidi i Samuela Umtitija, svojeg bivšeg igrača koji je upravo raskinuo ugovor s Barcelonom te bi kao slobodan igrač došao bez odštete.