Lovren dobiva 400 tisuća eura mjesečno, a ne igra. Ima tjedan za naći novi klub

Foto: Profimedia

DEJAN LOVREN (35) vratio se u zimu prošle godine u Lyon, s kojim ima ugovor do ljeta iduće godine. No klub više ne računa na njega i riješit će ga se već ovog ljeta, pisao je L'Equipe više puta ove godine, a zadnji put prošlog mjeseca. Ta se priča aktualizirala opet sad, kada je ugledni francuski dnevnik objavio kako je vlasnik kluba John Textor obznanio igračima da su svi na prodaju ako dođe dobra ponuda.

Lyon se dugo pokušava riješiti Lovrena

L'Equipe dodaje: "Lyon je ovo napravio kako bi sakupio novac za nove igrače koje želi kupiti. Do kraja prijelaznog roka, u idućih tjedan dana, želi prikupiti 75 milijuna eura nakon što je u zadnja dva mjeseca na novce igrače potrošio 134 milijuna eura, najviše u Francuskoj. U toj ofenzivi doveden je i branič Moussa Niakhate iz Nottingham Foresta za klupski rekordna 34 milijuna eura."

Lyon se već dugo pokušava riješiti Lovrena, koji prošle sezone nije igrao, a prije ove nije niti odveden na pripreme. Klub je prije toga pokušao s Lovrenom raskinuti ugovor jer ga plaća mjesečno čak 400 tisuća eura. L'Equipe je početkom godine otkrio da je Lovren treći najplaćeniji igrač Lyona.

Treći najplaćeniji u klubu i među 30 najplaćenijih u ligi, a odavno je otpisan

Samo dvojica plaćena su više od Lovrena, Alexandre Lacazette i Nemanja Matić, koji mjesečno zarađuju po 500 tisuća eura. Slijede Lovren i Tolisso s po 400 tisuća eura. Lovren je tako među 30 najplaćenijih nogometaša jedne od najjačih svjetskih liga. Zato je igrač koji ne igra s ovakvim primanjima ogroman teret Lyonu, posebno jer klub hitno treba uštedjeti. Lovren ima ugovor još godinu dana i samo tjedan dana da nađe novi klub.  

Prvi put je Lovren u Lyon stigao 2010. godine iz Dinama uz odštetu od 9 milijuna eura. Zadržao se tad tri i pol godine, dok ga nije kupio Southampton za 10 milijuna eura. Ukupno je za Lyon odigrao 134 utakmice te zabio četiri gola. U Lyon se vratio početkom prošle godine iz ruskog Zenita. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.