MARKO ŠIMIĆ

Ludi doček u Indoneziji za hrvatsku zvijezdu. I policajci se slikali s njim

Foto: Screenshot

MARKO ŠIMIĆ konačno je nakon više od dva mjeseca napustio Australiju, gdje je zadržan početkom veljače u Sydneyju zbog optužbe suputnice za seksualno uznemiravanje tijekom avionskog leta. Hrvatski napadač sada je napokon u Jakarti, gdje igra za Persiju i velika je nogometna zvijezda.

>>> Priveden hrvatski kralj Azije jer je seksualno uznemiravao putnicu

>>> Klub stao uz hrvatskog Ronalda iz Azije: Nismo vidjeli da je napao ženu

"Ne postoje dokazi, nema svjedoka i žena koja ga je optužila nije se pojavila u sudnici. Jasno je da je to pokušaj izvlačenja novca od naše zvijezde", rekao je izvršni direktor kluba Ferry Paulus. 

Šimića je sutkinja u Sydneyju zadržala zbog optužbe, ali je nakon svega 31-godišnjem igraču vraćena putovnica jer optužbe nisu dokazane.

"Presretan sam što sam se vratio, imao sam problema posljednjih mjeseci. Ovo je moj drugi dom i ne mogu dočekati da se ponovno vidim sa suigračima i zaigram za Persiju. Stvarno mi je nedostajala Jakarta, osobito nogomet. Čak i prometne gužve u gradu, sve što mi nedostaje i u mom domu. Imam dobre odnose s ljudima ovdje i zahvalan sam što su mi dali priliku da se vratim", naglasio je Šimić.

Po povratku su ga dočekale stotine navijača, a s njim su se fotografirali i policajci. Sada se Šimić vratio svom životu - nogometu. Za Persiju je posljednji susret odigrao 12. veljače protiv Newcastle Jetsa.

Riječanin je za Persiju u godinu dana zabio 27 golova u 39 utakmica te upisao dvije asistencije, a osvojio je i naslov prvaka Indonezije, kao i President's Cup. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.