HNL

Ludnica u Drugoj HNL. Na tri utakmice 20 golova. Najbolji strijelac sam zabio pet

Foto: Index

DAN nakon što je Hrvatski dragovoljac pobjedom 2:0 kod Rudeša u derbiju sezone došao na koračić do Prve HNL završeno je 31. kolo, koje je ispalo povijesno raspucano.

Igralo se sedam utakmica, među kojima su i dvije utakmice na kojima je postignuto po sedam golova te jedna sa šest zgoditaka, od čega je pet postigao daleko najbolji strijelac lige.

Utakmice s po sedam golova odlučuju tko ispada

Sesvete su pobijedile Junak iz Sinja 4:3 i tako ga gurnule prema trećoj ligi. Istim rezultatom je Solin pobijedio B momčad Osijeka te se tako popeo iznad crte, a na mjesto koje vodi u nižu rang poslao Hajduk B.

Drugoplasirano Bijelo Brdo je sa 6:0 razbilo zadnje Međimurje, koje još samo teorija drži u drugoj ligi. Na tom meču briljirao je Marko Dabro s pet golova. Najbolji strijelac Druge HNL tako je u 29. prvenstvenoj utakmici ove sezone došao do 26 golova.

Najmlađi debitant Prve HNL u povijesti spektakularni preporod doživio u drugoj ligi

Dabro (24) je najmlađi debitant u povijesti 1. HNL-a. Debitirao je za Cibaliju sa 16 godina i dva dana protiv Splita. Tražili su ga klubovi širom Europe, a on je odabrao Fiorentinu, koja ga je prije osam godina dovela za 800 tisuća eura. 

Ondje se nije uspio nametnuti pa je pokušavao u Gorici, slovenskom Bravu i Cibaliji, a spektakularni preporod doživio je u klubu koji dolazi iz sela pokraj Osijeka.

Ništa od fotofiniša Dragovoljca i Bijelog Brda

Bijelo Brdo predvođeno Dabrom je uvjerljivom pobjedom došlo na samo dva boda od vodećeg Dragovoljca, ali neće se u preostala tri kola s njim boriti za jedino mjesto koje vodi u Prvu HNL.

Vodstvo kluba odlučilo je da financijski i logistički još nije spremno za elitu pa nije ni tražilo licencu za prvu ligu. Sve o fenomenu iz Slavonije mogli ste čitati u Indexovoj reportaži

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.