MATEA JELIĆ

Sprema se doček kninskoj kraljici: "Danas cijeli svijet zna tko je Matea Jelić"

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

"ODUŠEVLJENI smo i presretni zbog naše Mateje. Cijeli grad gledao je borbu za zlato, ali, nažalost, zbog epidemioloških mjera nismo mogli organizirati zajedničko druženje. Svaka kuća u Kninu danas je bila uz nju", za Index je rekao gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić, euforičan zbog velikog uspjeha 23-godišnje Kninjanke Mateje Jelić, koja je u finalu olimpijskog taekwondo turnira u Tokiju u dramatičnoj borbi porazila Britanku Lauren Williams i postigla najveći uspjeh hrvatskog taekwondoa.

Danas članica splitskog Marjana, prve korake napravila je u kninskom klubu DIV.

"Ponosan sam na rezultate koje postižemo, kao i na veliki rad i trud koji ulažu naši treneri i sportaši. Matejina medalja nije slučajna i Knin nije slučajno došao do zlatne medalje na Olimpijskim igrama. Čestitamo stručnim ljudima iz splitskog Marjana koji su nastavili ono što je počelo kod nas u Kninu. Mateja je odlučila otići u Split na fakultet i logično je bilo da karijeru nastavi u najtrofejnijem klubu. Splitski Marjan danas slavi dvije medalje, ne smijemo zaboraviti Tonija Kanaeta kojem ovim putem čestitam. Ma ne mogu ni opisati kako se osjećam, ovo je nešto prekrasno, iako moram reći da smo na Matejine uspjehe već naviknuti. Razveselila nas je prije osam godina kada je postala juniorska prvakinja svijeta. Ona je naša kninska kraljica. Pokušao sam dobiti njezine roditelje, ali majka Ljiljana ne želi u medije, kazala mi je da je ovo samo Matejin dan", govori za Index gradonačelnik Knina.

Poznato je da Matea sanja doček u Kninu s olimpijskom medaljom oko vrata, a Ćaćić nam je potvrdio da će se njezin san sigurno ostvariti. 

"Pripremit ćemo joj doček u skladu s epidemiološkim mjerama. Stanje je u Kninu zasad dobro, danas nemamo novih slučajeva zaraze, već samo nekoliko ljudi iz iste obitelji koji su ranije dobili koronu. Čim stupim u kontakt s obitelji naše Mateje, dogovorit ćemo sve detalje oko dočeka. Očekujemo je kroz par dana i to će biti nešto posebno", rekao je kninski gradonačelnik.

Mateju je kroz karijeru pratio i njegov prethodnik, danas šibensko-kninski župan Marko Jelić.

"Danas svi znaju tko je i kako se zove Matea Jelić. Kažem to pomalo u šali, ali dobro znam koliko je truda uložila da dođe na najvišu stepenicu postolja. Poznajem je od malih nogu, s mojom kćerkom je išla u školu. Vrhunska je djevojka, potpuno fokusirana na ono što želi postići. Iza nje je, vjerujte mi, puno odricanja, ali ostvarila je cilj koji je zacrtala. Ponosan sam na nju. Nisam sumnjao da će jednog dana uzeti olimpijsku medalju i vjerovao sam da će to biti zlato. Nije me nimalo iznenadila, bojao sam se samo da je ne poremeti neka ozljeda", za Index je rekao Jelić i dodao:

"Njezin uspjeh puno znači za naš Knin. Tko god dođe u naš grad, osjeća ljubav prema njemu, ali mi koji ovdje živimo osjećamo se danas ipak malo drugačije. Matea je prvakinja Europe, danas je i olimpijska pobjednica te može birati gdje će provoditi slobodno vrijeme i kreirati svoj život. No, ona svoj mir pronalazi u Kninu, na slapu Krčić. Ona zna da smo svi bili uz nju, od prvih koraka do olimpijskog postolja", zaključio je Jelić.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.