REAL - PSG 3:1 Ronaldo ušao u povijest i spasio Real, Marcelo zabio za veliki preokret

Foto: EPA

REAL - PSG 3:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Adrien Rabiot doveo je goste u vodstvo u 33. minuti. Cristiano Ronaldo poravnava na kraju poluvremena povijesnim pothvatom, njegovim 100. golom za Real u LP-u. Isti igrač donosi prednost domaćinu u 83. minuti, a Marcelo je tri minute kasnije postavio konačan rezultat. 

Uzvrat je 6. ožujka u Parizu. Real revanš čeka u daleko boljem stanju i s neusporedivo većim kapitalom nego što ga je imao sve do sedam minuta prije kraja prve utakmice.

Real se za spas sezone na PSG bacio visokim presingom i agresijom, ali gosti su uzvratili udarcima po golu i nogama

Tada se činilo da mu propada i posljednja prilika za spas sezone, koju Real formalno igra kao aktualni prvak Španjolske, Europe i svijeta, ali u kojoj je već na polovici predao domaću titulu Barceloni i ispao u Kupu kralja.
 
Zato se na Ligu prvaka i PSG od početka bacio visokim presingom i agresijom. Ali, gosti se nisu dali impresionirati Realovim očajničkim napadima na rasprodanom Bernabeuu, pa su na nasrtaje na njihov gol i tijela odgovarali istom mjerom.
 
Prvo poluvrijeme bilo je žestoko u punom smislu riječi, sve je prštalo od udaraca po nogama i vratima. Kako je brutalna ta dionica bila, najbolje oslikava najveća prilika u tom dijelu. U 28. minuti Marcelo s lijevog boka sjajno šalje loptu u prostor za natrčalog Ronalda. On izlazi sam pred Areolu i snažno puca na desetak metara iskosa s desne strane, ali golman gostiju jaki udarac brani glavom. Naravno, nakon toga je završio ošamućen na podu.
 
Grogiranog šampiona mladi izazivač baca u nokdaun
 
Pet minuta kasnije, Real je u nokdaunu. Mbappe je odlično prizemno ubacio s desne strane, Cavani sjajno propušta loptu i tako na krivoj nozi lovi cijelu Realovu obranu. Neymar se pridružuje svojom majstorijom, ostavljanjem lopte za natrčalog Rabiota, koji lako zabija za veliku prednost PSG-a. 

Ova akcija dokazuje da PSG nije samo momčad nerezonski nabacana od supermilijunaša. Istina je kako je gol pripremila trojka kupljena za oko 470 milijuna eura, ali je zato zgoditak zabio "besplatni" plod PSG-ove omladinske škole. Rabiot je bio jedan od tri takva prvotimca, uz spomenutog golmana Areolu (istaknutog još po obranama Kroosovog i Benzeminog udarca) te braniča Kimpembea, koji je upao u najveće moguće cipele, one Thiaga Silve, kapetana PSG-a i Brazila. 
 
Ubojiti starčić: Ronaldo više nije Bolt, ali je Pippo
 
Ali, nasuprot mladim pariškim lavovima, stajao je stari lisac s Madeire. Čovjek koji je upravo proslavio 33. rođendan dokazao je da nije za otpis, čak i kada odigra zapravo lošu utakmicu. Biologija je učinila svoje i to definitivno više nije onaj Cristiano Ronaldo od prije par godina. Međutim, iako više ne trči kao Bolt, i dalje zabija poput Inzaghija. Protiv PSG-a to je dokazao sedam minuta prije kraja, kada je zabio za preokret 2:1 nakon duplog odbijanca i to koljenom.
 
Prije toga, također u ključnom trenutku, na samom kraju prvog poluvremena iz penala je poentirao za 1:1, iako je prilikom pripreme za izvođenje kaznenog udarca pogođen zelenim laserom u oko, a Areola je pogodio u koji kut će pucati. Ali, zato je Ronaldo jedini postigao više od 100 golova u Ligi i Kupu prvaka. Barem dok Messi ne zabije još tri, koliko mu nedostaje. Ali, jedini rival neće mu tek tako prepustiti tron najboljeg strijelca, posebno kada se pod stare dane pretvorio u predatora iz peterca.
 
Ova utakmica pokazala je koliko toga još Ronaldov nasljednik u Realu i na popisu osvajača Zlatne lopte mora proći i osvojiti da bi se mogao uspoređivati s njim
 
Ova utakmica najavljivala se kao sudar Ronalda, šampiona na zalasku, s Neymarom, njegovim nasljednikom u Realu, ali i na popisu osvajača Zlatne lopte. I upravo je večerašnji duel njih dvojice pokazao koliko još Neymar toga mora proći i osvojiti da bi se mogao uspoređivati s Neymarom. Rabiot je to krasno sažeo nakon što je PSG u Madridu pobjedu pretvorio u poraz: "Lijepo je Dijonu zabiti osam komada, ali na ovakvim utakmicama vidi se kakav si igrač."
 
Dok Neymar i PSG ruše Dijone i gomilaju "bezvrijedne" francuske trofeje u natjecanjima u kojima nemaju dostojne protivnike, Real i Ronaldo skupljaju Lige prvaka i Zlatne lopte.
 
Početkom nastavka PSG propušta veliku priliku za novo vodstvo, ali i ubaciti se među "velike dečke". Društvo u tom klubu ipak se ne može tek tako kupiti, posebno kada, kao što će se ubrzo potvrditi, nemate trenera za tu razinu. Neymar proigrava Mbappea, koji iz odlične pozicije puca snažno i prizemno, ali Keylor Navas odlično brani i spašava Real još jednog zaostatka. 
 
Zidane protiv Emeryja ili hrabri protiv žicara
 
PSG je i nakon toga igrao bolje, ali u 66. minuti Emery mijenja Cavanija, najboljeg strijelca u povijesti kluba s desnim bočnim Meunierom. On preuzima mjesto u obrambenoj četvorci, kao osigurač Daniju Alvesu
 
Negativni i kalkulantski Emeryjev potez da zatvara utakmicu ne samo prerano, nego i dok mu momčad drži Real u šaci i šahu i to na njegovom terenu, itekako mu se osvetio.
 
Trener koji nije slučajno tri puta osvojio Europa Ligu, ali koji također nije slučajno nijednom u pet puta u Ligi prvaka otišao dalje od prve nokaut runde tako je suparniku prepustio inicijativu i pobjedu.
 
Goropadni i dominantni PSG u Madridu nakon trenerove sabotaže pretvorio se u onog kojeg smo već negdje vidjeli - prošle godine u Barceloni
 
Goropadni i dominantni PSG u Madridu nakon ove trenerove sabotaže pretvorio se u onog kojeg smo već negdje vidjeli. A znamo i gdje, prošle godine u ovo vrijeme u Barceloni. Podsjećamo da ga je i tada vodio Emery.
 
S druge strane i 14 minuta kasnije, nasuprot žicaru Emeryju, kockar Zidane čini samoubilački hrabar potez. Vadi pola svojih veznjaka (Isca i Casemira), na temelju čijeg viška u odnosu na protivnika je gradio taktiku, kako bi uveo dva krilna napadača.
 
Asensio je oba Realova pobjednička gola namjestio preko boka koji je Emery poduplao umjesto da je uzeo trijumf koji mu se nudio
 
Lucas Vazquez ide desno i, što je posebno bitno, Marco Asensio lijevo. Jasno, ovakvo stavljanje svega na crveno moglo je završiti u debelom crnilu. Ali, sreća prati hrabre, dok kukavicama to isto radi osveta.
 
Tako je Asensio za manje od tri i pol minute namjestio oba Realova pobjednička gola i to točno preko onog PSG-ovog boka koji je oprezni Emery poduplao.

 

 

REAL - PSG 3:1 

Tijek utakmice: 

Kraj.

90' Igrat će se tri minute sudačke nadoknade. 

86. minuta: GOOOL za REAL! 3:1, strijelac MARCELO! Kombiniraju Marcelo, Kroos i Asensio. Lopta se vraća Marcelu, a on preciznim udarcem donosi Realu uvjerljivu pobjedu. 


83. minuta: GOOOL za REAL! 2:1, strijelac CRISTIANO RONALDO! Nakon što je prvim golom na utakmici izjednačio i postigao 100. zgoditak za Real u Ligi prvaka, drugim preokreće za vodstvo domaćina. Modrić proigrava Asensija, a njegov ubačaj PSG-ov vratar Areola loše odbija do Ronalda, koji koljenom zabija u praznu mrežu.

79' Dupla zamjena kod Reala: Izlaze Isco i Casemiro, ulaze Lucas Vazquez i Asensio. 

78' Nacho je drugi Realov igrač sa žutim kartonom. Zaslužio ga je prekršajem nad Neymarom.

75' Velika prilika za PSG! Berchicheova lopta s lijeve strane prolazi po Realovom petercu dok igrači domaćih gledaju. Da je Alves uspio uhvatiti loptu na drugoj stativi, sigurno bi bio gol. 

68' Zidane također mijenja. Umjesto nevidljivog Benzeme, u igri je Bale. 

66' Zanimljiva zamjena kod PSG-a. Cavanija, najboljeg strijelca u povijesti kluba, mijenja desni bočni Thomas Meunier. On preuzima mjesto u obrambenoj četvorci, a Dani Alves ide na krilo.

64' Modrić tjera Rabiota da ga zaustavi nedopuštenim sredstvima i to je žuti karton, treći za igrače PSG-a. 

57' Bernabeu zviždi jalovom Karimu Benzemi nakon što njegov centaršut odlazi u gol-aut.

53' PSG traži penal zbog Ramosove "obrane" rukom. Alves je centrirao, Rabiot pucao, ali šut strijelca gostiju branio Sergio Ramos. I to rukom. Ali, bila je uz tijelo. 

50' Velika prilika za PSG! Neymar proigrava Mbappea, koji iz odlične pozicije puca snažno i prizemno, ali Keylor Navas odlično brani i spašava Real novog zaostatka. 

Kraj poluvremena. 

45. minuta: GOOOL za REAL! 1:1, strijelac CRISTIANO RONALDO iz jedanaesterca. Kroos prolazi Lo Celsa, koji mu se vješa za rame i obara ga ne zemlju. Sudac pokazuje na penal, a PSG-ov veznjak koji već ima žuti karton spašava se isključenja. Ali, gosti se ne spašavaju gola u njihovoj mreži, iako je Cristiano Ronaldo pogođen zelenim laserom u oko, a Areola je pogodio kut u koji će pucati. 

33. minuta: GOOOL za PSG! 0:1, strijelac ADRIEN RABIOT! Mbappe je odlično prizemno ubacio s desne strane, Cavani sjajno propušta loptu i tako na krivoj nozi lovi cijelu Realovu obranu osim Nacha. On pred golom skida loptu s Neymarove noge, ali na nju natrčava Rabio i lako zabija za veliku prednost PSG-a.

32' Isco je prvi Realov igrač sa žutim kartonom, dobio ga je nakon prekršaja na Lo Celsu.

28' Velika prilika za Real! Marcelo s lijevog boka sjajno šalje loptu u prostor za natrčalog Ronalda. On izlazi sam pred Areolu i snažno puca na desetak metara iskosa s desne strane, ali golman gostiju jaki udarac brani glavom. 

25' Ronaldo propušta veliku priliku. Udarac iz slobodnjaka s 18 metara šalje preko gola. Prethodno je Lo Celso srušio Isca i dobio žuti karton. 

17' Neymar je sada žrtva Modrićevog oštrog starta, ali Realova hrvatska zvijezda prolazi bez kartona. 

15' Neymar se osvetio Nachu za faul od prije deset minuta tako što ga je pokosio s leđa. Ali, za to je dobio žuti karton. 

10' Marcelo je urlao i previjao se nakon starta suparnika i sunarodnjaka Danija Alvesa kao da je ozbiljno ozlijeđen. Ali, brzo se i bez ikakvih posljedica vraća u igru. 

6' Neymar sjajno varkom prolazi Nacha, koji ga zaustavlja prekršajem. 

5' Velika prilika za Real! Marcelo sjajno slalomom prelazi nekoliko igrača nakon duplog pasa s Kroosom, ali obrana gostiju čisti u korner. Nakon udarca iz kuta Kroos puca s ruba kaznenog prostora, a Marquinhos prilikom odbijanja zamalo pogađa vlastitu mrežu.

3' Ronaldo je opalio iz poluvoleja u kaznenom prostoru, ali preko gola.

2' Real traži penal! Kroos je pao nakon duela s Berchicheom, ali jedva je čekao kontakt kako bi se ispružio i talijanski sudac Rocchi ne nasjeda na glumu. 

Evo sastava obaju momčadi na jednom mjestu:

Domaćini se zagrijavaju za utakmicu sezone:
PSG je okusio travu i ambijent na Bernabeuu:
Nakon ždrijeba prve nokaut runde bilo je jasno da je među osam izvučeni parova šlager ove faze Real - PSG.
 
Aktualni prvak Španjolske, Europe i svijeta, protiv momčadi koja se u Francuskoj poigrava s "konkurencijom", dok je Neymara i Mbappea dovela kako bi pokorila i Ligu prvaka.
 
Par koji bi ionako bio atraktivan dobio je na težini Realovim ispadanjem iz utrke za španjolskim naslovom i Kupom, čime mu ovo postaju utakmice kojima spašava sezonu, a Zidane posao.
Vidi se to nabrijanosti navijača na ovu utakmicu, za koju je Santiago Bernabeu odavno rasprodan, a još prije dva tjedna ulaznice su se prodavale po 24 tisuće dolara! Na putu do stadiona, autobus s Realovim igračima jedva se probijao kroz mnoštvo obasjan bengalkama.
 
Ali, u Madridu gore i pariške baklje. Oko četiri tisuće navijača gostujuće momčadi došlo je na ovu utakmicu. Cijeli dan pjevanjem i pirotehnikom pokazuju da i PSG ima veliku podršku u Madridu:
Objavljeni su sastavi momčadi i u obje je po jedno iznenađenje. Kod domaćina, kako smo i najavili, Balea mijenja Isco. Unai Emery, trener gostiju, umjesto legende Thiaga Silve, kapetana PSG-a i Brazila, na stopersku poziciju postavio je gotovo deset godina mlađeg Presnela Kimpembea.
 
Sastavi:
 
REAL
PSG
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.