Ludnica u Švedskoj: Gubili 2:0 na poluvremenu pa se vratili i osvojili titulu

Screenshot: Twitter

DJURGARDEN je osvojio naslov prvaka Švedske nakon što je u posljednjem kolu odigrao neriješeno 2:2 na gostovanju kod Norrköpinga. Djurgardenu je ovo osma šampionska kruna u švedskom prvenstvu, a došla je uz dosta drame i poslije čudesnog preokreta. 

Uoči posljednje utakmice sezone ekipa Kima Bergstranda imala je tri boda prednosti u odnosu na prve pratitelje Malmö i gradskog rivala Hammarby, pa joj je i remi bio dovoljan za prvu titulu poslije 14 godina..

Sam početak utakmice nagovijestio je potpuno drugačiji scenarij jer je nakon 14 minuta igre Norrköping imao vodstvo od 2:0. Prvi gol pao je u osmoj minuti kad je poslije kornera koji je izveo Sead Hagšabanović branič Rasmus Lauritsen donjim dijelom leđa sproveo loptu u mrežu. Samo šest minuta kasnije Hagšabanović koristi centaršut Skrabba i poslije odličnog udarca glavom udvostručuje vodstvo. 

U nastavku utakmice uslijedilo je pravo čudo - Djurgarden je stigao do izjednačenja, a potom i do titule. Poslije prvog kornera u nastavku za goste odbijanac je u mrežu domaćeg vratara pospremio Karlstrom za 2:1 u 50. minuti, a onda se Mohamed Buya Turay prometnuo u heroja i 15. golom sezone donio svom klubu titulu, a sebi epitet najboljeg strijelca lige.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

IFK Norrköping - Djurgårdens IF Live Score

Standings provided by Sofascore LiveScore