Luis Enrique: Nećemo kalkulirati protiv Japanaca

Foto: Hina

DONOSIMO izjave nakon utakmice drugog kola skupine E na Svjetskom prvenstvu, u kojoj su Španjolska i Njemačka remizirale 1:1. Ova skupina se u osmini finala križa s hrvatskom.

Luis Enrique, izbornik španjolske reprezentacije:

''Bila je to utakmica u kojoj sam zadovoljniji prvim poluvremenom. Radili smo, pogotovo u nastavku, greške koje inače ne radimo. Nismo u drugom dijelu kontrolirali utakmicu, a Nijemci su odlučili otići na sve ili ništa. No da nam je netko ponudio ovakvu situaciju u skupini nakon dva kola, vjerojatno bismo prihvatili bez previše razmišljanja. U posljednjoj utakmici nećemo kalkulirati. Idemo na pobjedu, želimo biti prvi u skupini.''

Rodri, reprezentativac Španjolske:

"Njemačka je u završnoj fazi utakmice bila odlučna potpuno riskirati i takav je stav našem suparniku donio bod. Mogli smo izbjeći remi, ali tako je ipak završilo. Sve se bolje razumijemo u igri i uvjeren sam da će Španjolska biti sve bolja kako turnir bude odmicao."

Niclas Fuellkrug, strijelac njemačkog pogotka za 1:1.

''Mislim da smo zaslužili pogodak za 1:1. Odigrali smo vrlo dobro drugo poluvrijeme, riskirali smo i napadali te tražili izjednačenje. Igrali smo protiv sjajnog suparnika i ovo je dobar rezultat za nas. Vjerujem da je i obećavajući uoči posljednjeg kola. Idemo pobijediti i nadamo se drugom krugu prvenstva."