Luka Modrić je postao najstariji strijelac u povijesti Eura

Foto: Epa

HRVATSKA i Italija odigrale su 1:1 u trećem kolu skupine B Europskog prvenstva. Pogodak za vodstvo Hrvatske postigao je Luka Modrić u 54. minuti, i to nakon što mu je nepunu minutu ranije Gianluigi Donnarumma obranio kazneni udarac. Talijani su do boda došli u 98. minuti golom Mattije Zaccagnija.

Španjolska je u istom terminu pobijedila Albaniju (1:0) i tako osvojila skupinu s maksimalnih devet bodova. Italija je druga s četiri boda te ide direktno u osminu finala, a Hrvatska je treća s dva boda te ima minimalne šanse s takvim uspjehom biti jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe koje će također ići u nokaut-fazu. Rasplet će se saznati kada se odigraju utakmice drugih skupina.

Nakon što je promašio penal, samo desetak sekundi kasnije Modrić je postigao gol za 1:0. Ovim pogotkom postao je najstariji strijelac u povijesti Eura. S 38 godina i 289 dana prestigao je Ivicu Vastića koji je igrajući za Austriju na euru 2008. zabio s 38 godina i 257 dana. Treći je Makedonac Goran Pandev, koji je prije tri godine u porazu 1:3 od Austrije zabio s 37 godina i 321 danom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.