MA KAKVI MESSI I RONALDO Osvajač pet Ligi prvaka zna tko je bolji od Argentinca i Portugalca

Foto: Getty Images / Guliver Image

KAO svih prethodnih, i ove sezone dva najbolja nogometaša posljednjeg desetljeća vode veliku borbu za naslove prvaka i Zlatnu loptu. U pitanju su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, koji se od 2008. godine smjenjuju u osvajanju priznanja za najboljeg igrača svijeta. 

Argentinac je ove sezone u 40 utakmica zabio nevjerojatnih 40 golova, uz 15 asistencija, dok je Portugalac u 34 susreta postigao 25 pogodaka i potpisao 11 asistencija. 

Međutim, i pored svega legenda talijanskog nogometa i Milana Alessandro Costacurta tvrdi kako je jedan drugi igrač trenutačno bolji od obojice. A, to je - Neymar!

"Ako pogledamo njegove nastupe ove sezone i usporedimo ih s Messijevim i Ronaldovim, shvatit ćemo da je Neymar u ovom trenutku bolji igrač od njih. Iako nema neke kvalitete koje imaju Messi i Ronaldo, Brazilac je sjajan i mislim kako je pitanje vremena kad će on osvojiti Zlatnu loptu", rekao je Costacurta, koji je s Milanom osvojio pet Ligi prvaka.

Zanimljivo, Messi je najbolji strijelac u povijesti Argentine s 58 golova u 117 susreta, a po nastupima je na trećem mjestu vječne liste iza Javiera Mascherana (136) i Javiera Zanettija (143). Ronaldo je za Portugal odigrao rekordnih 137 utakmica, te zabio 70 golova po čemu je uvjerljivo prvi ispred Paulete (47).

A, Neymar je 67 put nastupio 76 puta, a rekorder je Cafu (142). Međutim, bivši igrač Santosa je do sada zabio 51 gol te je četvrti na vječnoj listi iza Romarija (55), Ronalda (62) i legendarnog Pelea 77). 

Vrijedi spomenuti da Ronaldo već ima 32, Messi 29, a Neymar 25 godina i njegovo vrijeme sigurno dolazi, iako je i sada među pet najboljih igrača svijeta. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.