Mađarska ponovno pobijedila Srbiju. Piksi se križao zbog promašaja svojih igrača

Foto: Profimedia

MAĐARSKA je u Budimpešti pred 67.215 gledatelja pobijedila Srbiju 2:1 u sedmom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024 u spektakularnoj atmosferi. Srbija je dominirala i stvarala šanse, no Mađarska ih je drugi put u ovom ciklusu uspjela savladati. Mađari nakon pet odigranih kola imaju tri boda više od drugoplasirane Srbije, ali i utakmicu manje.

Ovom pobjedom Mađarska se značajno približila plasmanu na završni turnir, a Srbiji preostaje borba za drugu poziciju protiv Crne Gore. Srbija se u drugom poluvremenu napromašivala, što je izazvalo nevjericu izbornika Dragana Stojkovića Piksija, koji se u nekoliko navrata prekrižio.

Srbi izjednačili pa odmah primili gol

Mađarska je povela u 21. minuti. Loic Nego probio je Aleksu Terzića po desnoj strani i lijepo asistirao Barnabasu Vargi, koji je s desetak metara precizno pogodio za vodstvo domaćina. Srbija je izjednačila na 1:1 u 33. minuti golom stopera Strahinje Pavlovića. On je zabio nakon ubačaja Andrije Živkovića iz kornera s desne strane.

Minutu kasnije Srbija je doživjela novi šok. Roland Sallai iskoristio je drugu večerašnju asistenciju Negoa i prekrasno pogodio za novo vodstvo Mađarske. Sallai je fantastično lijevom nogom s 18 metara probio Vanju Milinkovića-Savića za erupciju oduševljenja na Puškaš Areni u Budimpešti.

Srbija nije imala sreće

U 51. i 54. minuti Srbiji su poništena dva gola zbog minimalnog zaleđa. Oba puta poentirao je Mitrović, no francuski sudac Letexier oba je puta donio ispravne odluke. U 71. minuti Srbija je nakon kornera imala dvije velike šanse. Dušan Tadić je tukao iz blizine i pogodio desnu stativu. Nakon njega udarac je uputio Pavlović, no i njegov je udarac završio na istoj stativi.

Dvije minute zatim Mađarska je imala stopostotnu šansu, no Bendegúz Bolla iz velike prilike nije uspio pogoditi. Srbi su u 95. minuti imali šansu preko Nikole Milenkovića, no njegov je udarac zaustavio domaći vratar Denes Dibusz. Srbija u sljedećem kolu dočekuje Crnu Goru u utorak. Mađarska se može pobjedom kod Litve značajno približiti plasmanu na Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj.