Mađarska vodila pa izgubila od Crne Gore uoči nastavka kvalifikacija

Foto: Screenshot

MAĐARSKA, koja je s Hrvatskom u skupini kvalifikacija za Europsko prvenstvo, izgubila je 2:1 kod Crne Gore u prijateljskoj utakmici. Bio je to debi novog izbornika Crne Gore Faruka Hadžibegića, koji je podmladio momčad i pobjedom započeo ciklus. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Mađari su poveli pod Goricom već u drugoj minuti. David Holman prošao je po lijevoj strani i dodao na rubu peterca do Filipa Holendera, koji je iz prve provukao loptu ispod golmana za prednost.

Međutim, Crnogorci se nisu predavali, naprotiv, pa je u 32. minuti Nebojša Kosović izjednačio. Stefan Mugoša je proigrao Vladana Savićevića, a on majstorski petom ostavio loptu na rubu šesnaesterca za natrčalog Kosovića, koji je plasiranim udarcem pogodio desni kut i vratio utakmicu na početak.

Činilo se da će susret u Podgorici završiti bez pobjednika, ali je domaćinu preokret donio Mugoša iz penala u 74. minuti. Napadača Crne Gore je s leđa u šesnaestercu srušio Adam Lang, a Mugoša preuzeo odgovornost i pogodio za pobjedu. 

To je prvi poraz Mađarske nakon serije od tri pobjede koja je krenula baš slavljem nad Hrvatskom (2:1) u kvalifikacijama. Mađare 9. rujna kod kuće čeka dvoboj protiv Slovačke u nastavku borbe za Euro. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.