Maglajlija ima falsificiranu diplomu, on tvrdi da to nije istina

SENJANIN MAGLAJLIJA ima falsificiranu diplomu Kineziološkog fakulteta u Zagrebu na temelju čega je stekao trenersku licencu u Hrvatskoj. Licenca je poništena pa je Maglajlija napustio Zagreb i otišao u BiH gdje se kandidirao za izbornika BiH, piše Press RS.

Uvjet za obnašanje posla izbornika je fakultetska diploma pa se Maglajlija kandidirao za posao prilažući sporni dokument. No, članovi Stručne komisije Rukometnog Saveza BiH su sumnjali da nešto nije u redu i istražili su pozadinu slučaja.

Iz Udruženja trenera Hrvatskog rukometnog saveza tako su dobili odgovor da je Maglajlinija licenca nevažeća i da je izdana na osnovi diplome Kineziološkog fakulteta. Nakon toga je reagirala Trenerska organizacija Rukometnog saveza RS koja je kontaktirala Kineziološki fakultet u vezi Maglajlijine diplome i dobila sljedeći odgovor:

"U vezi sa vašim zahtjevom, kojim provjeravate vjerodostojnost diplome broj 735, izdane 1. lipnja 2000. godine na ime Senjanin Maglajlija, obavještavamo vas da imenovani nije bio student Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, niti Odsjeka za obrazovanje trenera Društvene više škole u Zagrebu. Prema navedenom, diploma nije vjerodostojna, što znači da imenovani nije diplomirao na Kineziološkom fakultetu, bivšem Fakultetu za fizičku kulturu, Sveučilišta u Zagrebu, niti stekao stručni naziv viši sportski trener rukometa", stoji u dopisu, koji je potpisao tajnik Kineziološkog fakulteta Ivan Matić.

Maglajlija tvrdi da mu podmeću.

"Ne, nemam diplomu. Trenersku školu pohađam u BiH, zato nisam ni prošao na natječaju, iako sam imao bolje reference nego ostali kandidati. Bavim se građevinom i nekretninama u Zagrebu zajedno s Mirzom Džombom. Ne znam zašto, ako netko ima nešto protiv mene i neka mene zovu, s diplomom nemam ništa", rekao je Maglajlija za Večernji list.

Pokušavamo doći do izjava Maglajlije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.