Maglajlija: Neiskusni suci sasjekli su nam noge u početku, ukakili su se od Dušebajeva



TRENER CO Zagreba Senjanin Maglajlija bio je u dvostrukoj ulozi nakon poraza od Ciudad Reala u 9. kolu Lige prvaka 27:24. Prvo je prevodio riječi kolege Talanta Dušebajeva, potom analizirao igru.

Svjestan je da njegovi momci nisu bili u izdanju za rušenje momčadi koja dominira Europom posljednjih pet-šest godina, no zamjerki je imao i na račun neiskusnog sudačkog para iz Češke Horacek - Novotny.

"Nismo imali sreće sa sucima, tako mladi suci ne mogu trenirati na nama i Ciudadu. Tražimo da se svaka sumnjiva situacija svira za nas. Kao što se domaćinski sudi vani, želimo da tako bude i ovdje, a oni su se ukakili kad su vidjeli Dušebajeva", komentirao je u svom osebujnom stilu strateg Zagreba, pa potom ustvrdio da je takav način suđenja potpuno poremetio taktiku za utakmicu.

"Sasjekli su nam noge u početku", rekao je Maglajlija, koji se nije mislio vaditi na suce, već je iznio otvoren opći dojam. Protiv takve momčadi alibi i ne treba, novinarski je dojam također da su suci u ponekim trenucima bili zbunjeni u grotlu Arene. Snove o pobjedi Zagreba ubila je igra "toplo-hladno".

"Da biste dobili momčad kao što je Real, potreban je savršen dan, mi to danas definitivno nismo imali. Napravili smo previše grešaka i promašivali zicere. Nedovoljno dobro smo igrali da bi se uzeo bod ili dva. Na trenutke smo bili tu, onda bismo napravili glupost, brzali sa šutom...", rekao je Maglajlija, uz mišljenje da je momčad tako reagirala od silne želje za pobjedom.

Nešto je, naravno, i u kvaliteti protivnika koji su se u Areni pokazali u rutiniranom izdanju. Maglajlija prevagu vidi u sljedećim razlozima:

"Previše golova izvana, sa deset metara. Nismo uspjeli odraditi ono što smo trebali i nametnuti fight igru s pivotom. Na taj način smo ih stigli na kraju. Obrana je bila gusta, Škof dobar, no oni su pogađali kao iz snajpera".

Trener vjeruje da većina igrača nije dala više od 60 posto svojih mogućnosti i da će utakmica biti dobra škola pred nove izazove. Zagreb će ugodnu situaciju, osiguran plasman u osminu finala, iskoristiti da se što bolje pripremi za eliminacijsku fazu.

"Sutra počinjemo pripremati utakmicu s HSV-om, u Zagrebu uvijek želimo pobijediti. Bilo bi dobro dobiti ih ovdje barem s jednim golom razlike. Nadam se da će nas ždrijeb pomaziti, jer još nikad nije. U dvije utakmice možemo igrati sa svima, no o tome još ne razmišljamo. Prvi korak je Hamburg."

Nijemci predvođeni Vorijem i Duvnjakom u Zagreb stižu sljedeću nedjelju, utakmica je na rasporedu u 18 sati. Za osiguranje drugog mjesta Zagrebu treba pobjeda od 9 golova, a to je misija koju se ne isplati ni započinjati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.