Maguire je zabio autogol. Izbornik: Za to su krivi idioti koji ga stalno napadaju

Foto: Profimedia

HARRY MAGUIRE još je jednom postao tema medija u Engleskoj nakon što je zabio autogol u pobjedi 3:1 protiv Škotske. Igrač koji je do dolaska Joška Gvardiola u Manchester City imao najskuplji transfer među braničima u povijesti nogometa, napravio je novi kiks zbog kojeg se našao na udaru kritika.

Igrala se 67. minuta kad je Robertson ubacio iz kuta, a stoper Manchester United nespretno je pogodio vlastitu mrežu. Maguire je utakmicu započeo na klupi za pričuve, a čim je ušao početkom nastavka, postao je meta navijača. Ovaj put škotskih, ali Maguire je često na stupu srama i kod navijača engleske reprezentacije, svog kluba, ali i nogometnih stručnjaka u studijskim emisijama.

Southgate: To što mi sebi radimo je smiješno

Sve njih izbornik reprezentacije Gareth Southgate i krivi za Maguireove krive reakcije.

"Bio je veličanstven u utakmici s Ukrajinom za vikend. Ova reakcija je posljedica idiota izvan kruga momčadi koji su stvorili ovakvu atmosferu. Divno je što su ga naši navijači uzeli u obranu, to bismo trebali raditi", rekao je Southgate i dodao:

"Stvaramo problem našim igračima. Neki napisani članci, neki komentari, to je za ismijavanje. Na njega smo se uvijek mogli osloniti kroz jedno od najuspješnijih razdoblja engleskog nogometa. Mogu shvatiti škotske navijače, oni se zabavljaju, ali to što mi sami sebi radimo je smiješno. Ostavite ga na miru."