REGIJA

Makedonci: Veliki sukob u savezu. Dinamov dvojac iz protesta bojkotira reprezentaciju

Foto: Matija Habljak/Pixsell

NOGOMETNA reprezentacija Makedonije je uspjela ostati u skupini C Lige nacija. Doduše, u tome im je uvelike pomogao ždrijeb jer je s njima u skupini bio Gibraltar, momčad koja se "pretplatila" na zadnje mjesto u skupini. Nakon što je igrala Euro 2020., ex-yu reprezentacija nije uspjela napraviti još jedan podvig i plasirati se na Svjetsko prvenstvo.

U posljednjem ciklusu u Ligi nacija, kao i u nekim kvalifikacijskim ogledima, nije imala pomoć dvojice Dinamovih prvotimaca, kapetana Arijana Ademija i desnog beka Stefana Ristovskog. Makedonski Sport1 piše kako su dinamovci okrenuli leđa savezu zbog izbacivanja njihovog prijatelja Gorana Pandeva.

Makedoncima sumnjive ozljede Dinamovog dvojca

U tekstu piše kako Ristovski i Ademi nisu igrali za Makedoniju u Ligi nacija, a onda su se "magično oporavili" i zaigrali za Dinamo u HNL-u protiv Slaven Belupa. Ademi je igrao čitavu utakmicu, a Ristovski 79 minuta.

Makedonska reprezentacija je u posljednjem ciklusu izgubila od Gruzije s 2:0 i Bugarske s 1:0, a Sport1 dalje razrađuje njihovu priču o ozljedama i navodi kako tu postoji "nešto što je sakriveno od očiju javnosti".

Tako navode da je dan prije okupljanja Ristovski prijavio ozljedu tetive koljena, a Ante Čačić je potvrdio kako mu je potreban odmor. Ademi je otkazao odmah nakon te objave zbog problema s leđima, iako je uoči reprezentativne stanke rekao kako je "sretan što su svi zdravi i nada se da će se takvi vratiti u nastavku prvenstva".

Okrenuli leđa savezu da bi pružili podršku Pandevu?

Dalje u tekstu piše kako su dinamovci okrenuli leđa savezu i uzeli ozljede kao izliku da ne igraju za reprezentaciju. Kao vjerojatni razlog navodi se to da su neigranjem stali na stranu bivšeg suigrača i velikog prijatelja Gorana Pandeva.

On se nalazi u sukobu s čelnicima makedonskog nogometa, a to ga je navodno nagnalo da ubrza odluku o kraju karijere koju je donio prije dva tjedna. Ademi i Ristovski su jasno odabrali stranu, piše Sport1.

Ovo nije bio prvi put da nisu igrali za reprezentaciju u nedavnoj prošlosti. Ristovski nije igrao ni u lipanjskom ciklusu Lige nacija, a Ademi je zatražio i dobio odmor od trenera Milevskog za taj isti ciklus. Razlog je bio umor, ali i velik broj ozljeda s obzirom na to da je Dinamov kapetan bio triput ozlijeđen na mjesec dana prošle sezone.

Ademi se htio oprostiti od reprezentacije

Otkad je Milevski preuzeo reprezentaciju u kolovozu prošle godine, Ademi mu je bio na raspolaganju samo četiri utakmice. U jednoj od njih, protiv Njemačke, odigrao je samo 20 minuta pa izašao zbog ozljede, a njegov izostanak se jako osjeti u balansu momčadi, kao i onaj Ristovskog.

Na kraju, zaključuju time kako postoje špekulacije da se Ademi htio oprostiti od reprezentacije nakon Eura 2020. godine, kada su se oprostili i Velkovski te Tričkovski. Ipak, nagovorili su ga da ostane bar još jedan ciklus.

Sada je, navode Makedonci, upitno hoće li biti pozvan u studenom za prijateljske utakmice, posebno s jako teškim i napornim ritmom domaćih prvenstava i Lige prvaka koji će trajati sve do početka Svjetskog prvenstva u Kataru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.