OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

MANCHESTER CITY - REAL 2:1 Katastrofalni Varane poklonio Cityju četvrtfinale

Foto: Getty Images/Guliver Image

MANCHESTER CITY je u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka pobijedio Real 2:1 te se s ukupnih 4:2 plasirao u četvrtfinale koje će sljedećeg tjedna igrati u Lisabonu.

City je poveo u 9. minuti golom Sterlinga, Benzema je izjednačio u 28., a prolazak domaćinima osigurao je Gabriel Jesus u 68. minuti.

Nevjerojatno lošu utakmicu odigrao je inače pouzdani Realov stoper Raphael Varane koji je bio izravni i jedini krivac za oba Cityjeva gola. U 9. minuti je neshvatljivo izgubio loptu u svojem kaznenom prostoru nakon čega ju je Sterling zabio u prazan gol, a kod Jesusova gola za 2:1 u dvije je sekunde napravio dvije katastrofalne pogreške.

Real igrao bez kapetana

Real je na Etihad došao bez kartoniranog kapetana Sergia Ramosa i postavio se hrabro, ali je ostavljao previše prostora brzim Cityjevim igračima. Domaćini su visoko stiskali Realovu zadnju liniju koja se mučila s iznošenjem lopte, ali su se gosti nakon 20-ak minuta oporavili od početnog šoka i bolje zaigrali.

U 21. minuti Kroos sjajno nalazi Benzemu koji se još bolje oslobađa dvojice čuvara, ali njegov udarac s ruba kaznenog prostora Ederson odbija u korner. No Cityjev golman nije mogao ništa sedam minuta kasnije. Rodrygo je sjajno probio desnu stranu i ubacio u sredinu gdje Benzema skače više od oba Cityjeva stopera i glavom zakucava loptu u donji kut za 1:1.

No to je bilo sve što je Real odigrao. U 42. minuti Courtois je riskantno ispucao loptu koja se od De Bruynea odbila do Fodena, ali mladi Cityjev igrač iz okreta puca pokraj gola. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena De Bruyne je direktno iz kornera gađao gol, ali je Courtois izvadio njegov udarac iz gola.

Dominacija domaćina nastavila se i u drugom poluvremenu, u kojemu je samo odlični Thibaut Courtois spasio goste katastrofe. U 47. minuti je u posljednji trenutak ušao u udarac Sterlingu pa je u nastavku akcije uz pomoć stative obranio još jedan pokušaj De Bruynea izravno iz kornera.

Courtois spašavao Real

Šest minuta kasnije City je munjevitom akcijom izigrao Realovu obranu, a Courtois se bacio u Sterlingov udarac i spasio siguran gol. Prva i jedina polušansa gostiju došla je u 64. minuti kad je Benzema iz jako dobre situacije s ruba kaznenog prostora pucao ravno u Edersona.

U 66. minuti Courtois je nakon fantastične akcije Cityja skinuo čisti zicer Sterlingu, a dvije minute kasnije Englezi su poveli. Nakon svih prilika koje su promašili, Guardiolini igrači riješili su pitanje prolaska u potpuno bezopasnoj situaciji. 

Varane je glavom potpuno promašio jednu ne toliko tešku visoku loptu. U drugom pokušaju je imao dovoljno vremena da s njom napravi što želi i odlučio ju je dodati svojem golmanu. No to je učinio očajno, Gabriel Jesus je bio brži od Courtoisa i uspio ju je progurati pokraj Realova golmana u gol za 2:1.

City ide na Lyon

Drugi Cityjev gol potpuno je ubio goste, koji su se predali, i bilo je samo pitanje hoće li City zabiti još koji gol. Najbliže su domaćini bili u 86. minuti kad je David Silva iz slobodnog udarca pucao centimetar preko gola.

Sjajni City će u četvrtfinalu igrati protiv Lyona koji je u uzvratu izgubio u Torinu 2:1, ali je prošao zbog više golova u gostima budući da je prvu utakmicu kod kuće protiv Juventusa dobio 1:0. Guardiolina momčad odigrala je izvrsnu utakmicu. Kevin De Bruyne bio je perfektan. Stvorio je devet šansi suigračima, sam je razbio Modrića, Kroosa i Casemira, a prednja Cityjeva linija izmučila je Realovu obranu. 

Podsjetimo, u srijedu 12. kolovoza u Lisabonu počinje Final Eight Lige prvaka, a finale se igra 23. kolovoza na stadionu Benfice. U ovakvoj formi City će ondje biti favorit.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.