Mandžukić dobiva kapetansku traku u povijesnoj utakmici za Juventus

Foto: Guliver Image/ Getty Images

Ništa novo u Italiji. Juventus je ponovno najdominantnija momčad talijanske Serie A. Osam pobjeda i nijedan ispušten bod doveli su Staru damu na prag povijesnog rezultata u talijanskom prvenstvu.

Naime, ako Juventus upiše još jednu pobjedu, bit će uz bok Romi, koja je 2013. godine nanizala deset pobjeda na startu sezone. Za Allegrijeve momke to na papiru izgleda kao lak zadatak jer im je protivnik Genoa. No, gosti s Luigi Ferarisa proživljavaju sjajne trenutke ove sezone, a za to je zaslužan mladi Poljak Krzysztof Piatek, najbolji debitant u povijesti Serie A.

Novi Lewandowski, kako ga već zovu, na devet utakmica, računajući i jednu u Kupu, postigao je 13 pogodaka i s te strane Bianconeri moraju biti izuzetno oprezni. Ipak, Piatekov učinak dovoljan je za tek 12. poziciju Đenovljana na ljestvici.

Mandžo i Ronaldo nezaustavljivi duo

U prilog Juventusu ide i stanje u kojem je Cristiano Ronaldo. Najveća torinska zvijezda propustila je nedavnu reprezentativnu stanku te će potpuno spreman dočekati početak večerašnje utakmice (18 sati) na Allianz stadionu. I Douglas Costa se vraća na teren nakon četiri utakmice suspenzije zbog prostačkog pljuvanja Federica Di Francesca.

Allegri neće moći računati na Paula Dybalu, koji se ozlijedio tijekom boravka s reprezentacijom Argentine u Saudijskoj Arabiji.

Velika vijest, koju prenosi Gazzetta dello Sport, je i da trener Stare dame planira kapetansku vrpcu povjeriti Mariju Mandžukiću. Super Mario i ove sezone vrlo je važna figura u Allegrijevom rasporedu. Hrvat se sjajno snašao u duetu s Cristianom Ronaldom. Zabio je četiri pogotka, samo jedan manje nego cijele prošle sezone. S obzirom na to da na utakmici neće biti Chiellinija, Dybale i Barzaglija, kapetanska vrpca, smatraju Talijani, mogla bi pripasti upravo bivšem hrvatskom reprezentativcu.

Osim spomenutog, Juventus juri i prema rekordu po broju uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima. Osam ih je ostvario u domaćem prvenstvu, dvije u Ligi prvaka, pa će u slučaju nove pobjede dostići brojku 11 i doći na dva koraka od izjednačenja rekorda Milana iz doba kada ga je vodio Fabio Capello u sezoni 1992./1993., što je, prema riječima Maxa Allegrija, jedan od ciljeva branitelja titule u Italiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.