LIGA PRVAKA

Marca: Čelnici PSG-a u utakmici protiv Real Madrida vršili pritisak na suca

Foto: Profimedia

PARIS SAINT-GERMAIN je uspio u 94. minuti jučerašnje utakmice osmine finala Lige prvaka pobijediti Real Madrid. Gol odluke na Parku prinčeva postigao je Kylian Mbappe, no euforiji je prethodila frustracija u francuskom klubu, navodi španjolska Marca. 

"Prije nego što mu je dosuđen jedanaesterac u drugom poluvremenu, PSG je bio frustriran suđenjem Danielea Orsata, a to mu je i dao do znanja", navodi Marca uz dodatak da su se prvi čovjek kluba Nasser Al Khelaifi i sportski direktor Leonardo tijekom poluvremena spustili iz lože do suca da bi s njim porazgovarali.

Novinar Miguel Angel Toribio potvrdio je ovo za Radio Marcu te istaknuo da im je namjera bila izvršiti pritisak na suca. Dodao je da su tome svjedočili i ljudi iz UEFA-e. Marca piše i da je sudac pokazao žute kartone Casemiru i Ferlandu Mendyju, zbog kojih će taj dvojac propustiti uzvrat u Madridu 9. ožujka.

Gol i jedanaesterac

Podsjetimo, PSG je do pobjede protiv Reala stigao nakon što se u posljednjoj minuti sudačke nadoknade ukazao Mbappe. Neymar, koji je ušao u 72. minuti, krasno ga je petom našao na lijevoj strani, ali u situaciji koja nije djelovala opasno. Ipak, Mbappe je sjajnim driblingom prošao kroz dvojicu igrača Reala, iskosa s lijeve strane izbio ispred Thibauta Courtoisa i kroz noge mu zabio za pobjedu.

Trenutak koji Marca dovodi u kontekst s posjetom PSG-ovih čelnika sucu dogodio se u 61. minuti, kada je Lionel Messi proigrao Mbappea koji je gurnuo loptu pored Carvajala koji je zakasnio u reakciji i srušio ga, nakon čega je sviran kazneni udarac. Jedanaesterac je izveo Messi, a Courtois ga je obranio.