Marca: Došao je za siću iz Hajduka i za 34 sekunde zapalio Bundesligu

Foto: Profimedia

SPEKTAKULARAN debi Davida Čoline za Augsburg impresionirao je i najčitaniji španjolski list. Marca pod naslovom "To nije uspjelo ni Haalandu. Davidu Čolini (22) trebale su samo 34 sekunde da postigne prvi gol u Bundesligi" piše: "Splitski Hajduk pustio je mladog reprezentativca Hrvatske u Augsburg za samo 650 tisuća eura, koliko maksimalno za njega može dobiti s bonusima, a on je u prvim sekundama debija u Njemačkoj izveo 'dođoh, vidjeh, pobijedih'.

Njegov novi trener Enrico Maassen uveo ga je u igru  76. minuti, a Čolini su trebale samo 34 sekunde da zabije, i to Borussiji Dortmund. Pokupio je odbijanac nakon što je lopta pogodila stativu i poentirao. Tako se odmah po ulasku isplatio Augsburgu jer je njegov gol bio za 3:3. Do kraja je Borussia uspjela postići još jedan gol za pobjedu, ali Čolinin gol svejedno je povijestan. Za njega su mu trebale samo 34 sekunde, dok mu je u Hajduku ove sezone za jedini gol trebalo 17 utakmica."

Marca dodaje: "Erlingu Haalandu, koji je nedavno također od početka golgeterski oduševljavao u Bundesligi, za prvi gol ondje trebale su tri minute. Čolini, dakle, šest puta manje. Rekorder u natjecanju ipak ostaje Miloš Jojić. Srbin koji je sada bez kluba je prije devet godina kao 21-godišnjak zabio u debiju za Kloppovu Borussiju protiv Mainza nakon samo 19 sekundi."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL ČOLINE