Marca: Jednostavan plan splitskog Hajduka. Viceprvaci svijeta za jedan euro

Foto: Pixsell/Ivana Ivanovic

HAJDUK je tijekom ovog prijelaznog roka napravio odličan posao. Najprije je ispunio davnu želju svim svojim navijačima te je iz Tottenhama doveo Ivana Perišića, zatim je vratio otpisanog Nikolu Kalinića, a onda je iz Dinamovih ruku oteo Josipa Brekala. Hajdukov zimski posao nije ostao nezamijećen ni u stranim medijima pa je tako ugledna madridska Marca ambicijama kluba s Poljuda posvetila opširan članak naslovivši ga: ''Jednostavan plan splitskog Hajduka. Viceprvaci svijeta za jedan euro.''

''Dinamo dominira željeznom rukom''

U tekstu novinar Marce Jon Prada tako piše da je Hajduk sa šest naslova druga najuspješnija momčad Hrvatske iza Dinama, koji '' željeznom rukom'' dominira hrvatskim nogometom, kojem je samo Rijeka u sezoni 2016./17. prekinula nestvarni niz osvajanja titula. Prada dodaje da je Hajduk, čiji je nadimak Majstori s mora, posljednji naslov osvojio davne 2005. kad je u klubu igrao Niko Kranjčar. Hajduk želi prekinuti sušu i da bi to ostvario, pojačao se uglednim imenima. 

Povratak kući za jedan euro

Marku Livaji, koji ima svjetsku broncu iz Katara, pridodao je dvojicu igrača koji su bili viceprvaci svijeta 2018. Riječ je o povratniku Nikoli Kaliniću i Ivanu Perišiću. Obojica su, piše Marca, u Split došli za samo jedan euro. 

''Bio je to najlakši dogovor u mojoj karijeri", rekao je Kalinić koji je za splitski klub igrao do 2009. godine prije odlaska u Blackburn.

''Ovo je ono o čemu sam sanjao. I dalje sam ozlijeđen, ali nadam se da ću zaigrati što prije", Marca citira Perišića nakon što je potpisao za Hajduk, a onda i predsjednika kluba Lukšu Jakobušića:

''Ugovor je do 30. lipnja, a nije tajna, dogovorili smo se da ćemo reći. Ivan će isto tako simbolično igrati za 1 euro i Hajduk ta posudba neće koštati. Također, njemu želimo brz oporavak, nema pritiska. Naš cilj je sljedeća sezona, zato smo dogovorili i da će Ivan sljedeću godinu igrati u Hajduku. Isto će tu sezonu igrati za jedan euro, simbolično.'' 

Brekalo izazvao buru

Njima se sad pridružio i Josip Brekalo, koji je stigao iz Fiorentine. "Velika je čast imati priliku igrati s Perišićem, legendom hrvatskog nogometa na Poljudu", rekao je 25-godišnji veznjak koji se nada da će u Splitu vratiti formu do Europskog prvenstva. Marca piše kako je potpis bivšeg igrača Dinama izazvao veliku buru u Hrvatskoj i dodaje da je Hajduk spreman na sve da bi vratio titulu prvaka.