Marca: Transfer Portugalca stvorio je podjele u Barceloni

Foto: EPA

POTENCIJALAN transfer Rubena Nevesa u Barcelonu podijelio je mišljenja između predsjednika kluba Joana Laporte i trenera Xavija Hernandeza. Predsjednik bi, kako piše Marca, htio dovesti portugalskog veznjaka iz Wolverhamptona kako bi osnažio vezni red i dobio zadnjeg veznog na kojeg će se moći osloniti u budućnosti.

Xavi navodno želi Martina Zubimendija, španjolskog zadnjeg veznog koji nastupa za Real Sociedad. No sve ovisi i o Sergiju Busquetsu, veteranu za kojeg se ne zna hoće li produljiti ugovor s Barcelonom. Barceloni će u budućnosti trebati zamjena za Busquetsa, a već se ranije pisalo o Laportinoj želji da dovede Nevesa.

Je li Neves pravi čovjek za Barcelonu?

Portugalski veznjak ima 25 godina i po Transfermarktu vrijedi 40 milijuna eura. Predsjednik Barcelone javno je rekao da mu se sviđa način na koji igra, no veliko je pitanje može li on biti zadnji vezni u sustavu 4-3-3, koji preferira Barcelona.

Neves ove sezone ima 26 nastupa za Wolverhampton, a zabio je i četiri pogotka. Ipak, njegovu momčad do kraja sezone, po svemu sudeći, čeka borba za ostanak u ligi. U Englesku je Neves stigao prije četiri i pol godine iz Porta.