Mario Gomez o Özilovom izgledu: Ne znam koji je njegov cilj

Foto: EPA, Screenshot: Instagram

NEKADAŠNJI njemački reprezentativac Mesut Özil (35) početkom 2023. godine otišao je u igračku mirovinu i otad radi na transformaciji svog tijela. Özil je tijekom karijere bio mršav, lagan ofenzivni vezni igrač, no u posljednje vrijeme trenira s utezima u teretani. Rezultati su vidljivi, a snimke i fotografije objavljuje na Instagramu.

Özil je karijeru proveo igrajući na vrhunskoj razini. Krenuo je u Njemačkoj, nastupao za Schalke i Werder, a zatim je prešao u Real Madrid pa Arsenal. Karijeru je završio u Turskoj. Osvojio je deset klupskih trofeja, a s njemačkom reprezentacijom bio je prvak svijeta 2014. godine.

Mario Gomez: Ne znam koji je Özilov cilj

Özilov sunarodnjak i umirovljeni napadač Bayerna Mario Gomez (38) u Bildovu podcastu govorio je o Özilovoj tjelesnoj promjeni: "Divim se kako mu to uspijeva. No, ja sam pobornik sredine jer sam iskusio oscilacije u oba smjera i znam da krajnosti ne vode ničemu dobrome. Ne znam koji je njegov cilj. 

To nije za mene, ali nije u tome poanta. Kada završite karijeru u kojoj su vas godinama hvalili i poticali, prirodno je tražiti ono što vas ispunjava. Čini se da je Mesut to pronašao u teretani. Igrao je s Ronaldom i možda misli: 'Sada imam vremena postati mali Cristiano.'"

"Možete o Ronaldu misliti što god želite, ali kada govorimo o influencerima, on je imao pozitivan utjecaj na cijelu generaciju"

Gomez je govorio i o Cristianu Ronaldu, jednom od najboljih nogometaša ikad, koji je osvojio sve što je mogao i koji je poznat po nevjerojatnom individualnom radu zbog kojeg i s 39 godina igra u saudijskom Al Nassru.

"Možete o Ronaldu misliti što god želite, ali kada govorimo o influencerima, on je imao pozitivan utjecaj na cijelu generaciju. Svaki dan pokazuje koliko se moraš potruditi da bi imao takvo tijelo, a mladi igrači ga slijede. Više ne piju alkohol, u slobodno vrijeme su u teretani, imaju privatnog fizioterapeuta i svi piju filtriranu vodu.

Predanost i profesionalizam danas su puno veći i to uvelike ima veze s Cristianom. Čak je i Lionel Messi na putu da postane Ronaldo. Odjednom i on visi u teretani jer zna da mora stisnuti gas. To je moć koju društveni mediji mogu imati", rekao je Gomez.

Gomez je bio vrhunski napadač Bayerna i Njemačke

Gomez je tijekom profesionalne karijere igrao za Stuttgart, Bayern, Fiorentinu, Bešiktaš i Wolfsburg. Šest puta bio je najbolji strijelac raznih natjecanja, osvojio je osam klupskih trofeja, a igračku karijeru završio je 2020. godine. Danas radi kao tehnički direktor RB Leipziga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.