Marko Popović u suzama: Nisam mogao vjerovati da mi Saša Đorđević govori da sam najbolji

SASVIM su se nedoraslima Uniksu iz Kazana pokazala sva tri sudionika završnog turnira košarkaškog Eurocupa u Trevisu. U finalu su Rusi pobijedili Cajasol iz Seville 92:77.

> Navijači skandirali Draperu "Hrvatska te treba", Talijani strahovali od nereda

> Još uče, ali uče brzo: Je li Cedevita spremna za velike odluke?

> Cedevita i bez šuta do trećeg mjesta: Raspoloženi Edwards i bljesak Wrighta presudili Benettonu

Sredinom druge četvrtine Uniks je vodio 40:20. Iako su u nastavku utakmice dopustili Španjolcima da im se približe na sedam razlike (55:48), igrači Jevgenija Pašutina sve su vrijeme kontrolirali rezultat, gotovo na identičan način kao što su činili protiv Cedevite u polufinalu te su zasluženo izborili sudjelovanje u Euroligi iduće sezone.

Popović MVP turnira: Double-doubleom odveo Uniks do europskog trofeja

Maciej Lampe ponovno je bio najbolji u redovima pobjednika sa 26 koševa i 11 skokova. U redovima poražene momčadi Louis Bullock i Txemi Urtasun ubacili su po 15 koševa.

Hrvatski reprezentativac Marko Popović odigrao je jednu od najboljih utakmica sezone ostvarivši double-double učinak od 18 koševa i 11 asistencija. Dobro je šutirao iz igre (2-3 za dvicu, 3-6 za tricu) te izgubio samo dvije lopte. Sve to za gotovo 36 minuta na parketu. Odlične partije u Trevisu donijele su mu naslov najkorisnijeg igrača Final Foura, koji mu je uručen pri proglašenju pobjednika.

Popovićev otac: "Draper i Marko mogu igrati zajedno u reprezentaciji"

"Nisam mogao vjerovati kada mi je Saša Đorđević, igrač koji je u karijeri  osvojio sve, rekao da sam najbolji igrač na turniru. Ovo je najveći trenutak u mojoj karijeri i ovaj naslov posvećujem braći Ivanu i Luki, nećaku Roku i sinu Adrianu", rekao je ushićeni Popović, još je emotivnije utakmicu doživio njegov otac:

"Potpuno su me svladale emocije, ovo je njegov šlag na tortu, cijela ova sezona. Spojio je znanje i iskustvo, odigrao je nevjerojatnu utakmicu u finalu. Jest, ono sa Zadrom je bilo veliko, ali Eurocup je rang više. Markova dobra igra plod je rada cijele momčadi. Kazan je bio favorit broj jedan i sigurno će imati što pokazati u Euroligi".

Popovićev otac komentirao je i mogućnost da MVP Eurokupa Draper i MVP završnog turnira Popović igraju zajedno u hrvatskoj reprezentaciji: "Mogu igrati zajedno, zašto ne, ako je to za boljitak reprezentacije i za medalju, ne vidim razlog zašto to ne bi bilo u redu. Marko i Draper na parketu mogu biti samo dobitak".

Popović  je oborio i rekord po asistencijama u finalima Eurocupa sa 11 asista. Do sada je u karijeri osvojio NLB ligu sa Zadrom 2003. godine, hrvatsko prvenstvo sa Cibonom te naslov turskog prvaka (Efes) i naslov prvaka Litve (Žalgiris).

Eurocup, finale Final Foura:

UNIKS – Cajasol 92:77

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.