Markota najbolji skakač kola Eurolige, Lorbek i Mačvan podijelili titulu MVP-a

PO PRVI puta u euroligaškoj sezoni 2011/12 dvojica košarkaša podijelili su epitet najkorisnijeg igrača (MVP). To su centri Barcelone, odnosno Partizana Erazem Lorbek i Milan Mačvan.

Obojica su ostvarila vrijednosne indekse 25. Lorbeku je bilo dovoljno tek 25 minuta da u visoku gostujuću pobjedu nad Prokomom (76:45) ugradi 15 koševa uz samo dva promašena šuta iz igre, te 8 skokova, 2 asistencije i 1 blokadu.

S druge strane, Mačvan je bio junak 74:71 domaće pobjede Partizana nad Maccabijem s 22 koša (dvice 6-8, trice 3-6), 8 skokova, 1 asistencijom i 1 ukradenom loptom. Ironično, Mačvan je najbolju euroligašku igru u karijeri pružio upravo protiv kluba čiji je član (do 2015.), a koji ga je poslao na posudbu u Partizan od početka sezone.

Iza Mačvana i Lorbeka s vrijednosnim učincima 24 poredali su se Curtis Jerrells (Fenerbahçe), Viktor Hrjapa (CSKA) i Sergio Rodriguez (Real).

Od ostalih individualnih učinaka izdvojimo one hrvatskih reprezentativaca Damira Markote i Stanka Baraća. Markotinih 15 skokova u 57:63 domaćem porazu njegove Union Olimpije od Montepaschija najbolji je skakački učinak 7. kola, a njemu je to osobni rekord u Euroligi.

Barać je pak skupio tri blokade u gostujućoj pobjedi njegovog Efesa nad Spirou Charleroiom i ponio je epitet najboljeg blokera kola.

Markota o štrajku u Olimpiji: Na parketu ne razmišljamo o novcu

Zbog znatnih kašnjenja isplata plaća su se košarkaši Union Olimpije odlučili na oblik štrajka prema kojem su, umjesto dva puta, trenirali samo jednom dnevno. Markota tvrdi da novonastala situacija nije utjecala na njegovu momčad.

"Situacija nije jednostavna. Svaki igrač treba treninge dvaput dnevno. S ovime smo, zapravo, izgubili samo mi, igrači. Nadamo se i vjerujemo da će se stvari popraviti. Kada izađeš na parket, ne razmišljaš o novcu, jer svi mi volimo košarku i previše. Na nama igračima je da i dalje radimo i pokušamo ostvariti čim veći broj pobjeda", prenosi Markotinu izjavu portal MMC.

Osvrnuo se ''Šveđo'' i na utakmicu protiv Siene.

"Igrali smo 35 minuta u svom ritmu. Na kraju smo sami krivi što smo ispali iz njega. Promašili smo dva ili tri zicera, onda smo šutnuli dvije ili tri glupe trice i tako ispadnete iz ritma. Siena je preiskusna momčad da to ne bi znala iskoristiti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.