Markovićevom ljubimcu Zirdumu godina zatvora zbog bludničenja nad mladom nogometašicom

ŠIMO ZIRDUM, bivši član Izvršnog odbora HNS-a i čovjek kojem su ženske nogometne reprezentacije bile leno za dokazivanje moći i zadovoljavanje pohote, pravomoćnom je presudom Županijskog suda u Bjelovaru osuđen na godinu dana zatvora jer je u rujnu 2009. na pripremama ženske nogometne U-19 reprezentacije napastovao 16-godišnju reprezentativku.

Mlada nogometašica iz Čađavice prijavila je tadašnjeg člana "nogometne vlade" za napastovanje i blude radnje, a on je u veljači 2010. na Općinskom sudu u Virovitici nepravomoćno osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora zbog bludnih radnji nad maloljetnicom.

Zirdum je tijekom suđenja negirao da je počinio djelo za koje je osuđen. Član Izvršnog odbora HNS-a bio je prijavljen da je zlostavljao članicu ženske U19 nogometne reprezentacije. Zlostavljanje se dogodilo u Krapinskim Toplicama tijekom kvalifikacijskog turnira za Europsko prvenstvo.

"Rekao je da navučem zastor na prozoru i počeo me dirati"

Nogometašica je tvrdila kako ju je Zirdum zaskočio tijekom prvog dana priprema u Krapinskim Toplicama. Mlada reprezentativka tvrdila da nije bila prva koju je Zirdum zaskočio, ali se nadala da će biti zadnja.

Rekla je kako se zlostavljanje dogodilo uoči kvalifikacijske reprezentativne utakmice Hrvatske s Farskim Otocima, kada ju je Zirdum pozvao da složi opremu, što je ona poslušala. "Poslušala sam ga, složila opremu i osjetila veliku uznemirenost, nelagodu. Onda mi je rekao da navučem zastor na prozoru i počeo me dirati", rekla je 16-godišnja nogometašica. Sve je ispričala svojim suigračicama, a pozvala je i policiju kojoj je sve ispričala. Prije toga Zirdum joj je još nudio i da joj postane menadžer.

"Opijao je djevojke, uvlačio im se u krevet i plaćao za šutnju"


Nakon što je slučaj izazvao zanimanje javnosti, javila se još jedan bivša nogometašica koje je željela ostati anonimna. Opisala je kako je Zirdum dolazio curama u sobe i opijao ih, a potom im se uvlačio u krevet. "Djevojke je ucjenjivao, ali i plaćao za šutnju", izjavila je.

Zanimljivo je bilo držanje HNS-a, prije svega predsjednika Vlatka Markovića u cijelom ovom skandalu, koji je do samog kraja vjerovao u Zirdumovu nevinost. Čak kad ga je i Disciplinska komisija HNS morala suspendirati na mjesec dana, nakon što je njihov završio u pritvoru zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo bludnih radnji nad maloljetnicom, Marković je imao nalazio razumijevanje za Zirduma, kojeg je upravo on doveo u Savez.

Marković nakon što je Zirdum završio u pritvoru: "Nekomu je strašno krivo što je hrvatska reprezentacija među deset najboljih na svijetu"

"Dokažu li mu krivnju, bila bi to katastrofa i tragedija za Hrvatski nogometni savez i za naš nogomet općenito. Bila bi to tragedija i za njegovu obitelj. Uvjeren sam da nije bio toliko lud da radi takve stvari. Ovo su već pete-šeste pripreme reprezentacije uoči važnih utakmica, a da se plasiraju najrazličitije priče i izazivaju skandali. Nekomu je strašno krivo što je hrvatska reprezentacija među deset najboljih na svijetu", u svom je stilu u rujnu 2009. komentirao Marković još jednu tragičnu hrvatsku nogometnu priču, koja je danas dobila i sudski epilog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.