Mbappeov potresni tvit: Žao mi je moje Francuske. Ovo je neprihvatljivo

Foto: Epa

NAEL, 17-godišnji mladić smrtno je stradao u utorak ujutro nakon što ga je iz neposredne blizine upucao policajac jer je ovaj automobilom probio policijski punkt u pariškom predgrađu Nanterre. Smrt nesretnog mladića izazvala je nemire u gradu na periferiji francuske prijestolnice, uhićeno je 13 prosvjednika, a policajac koji je pucao u mladića je uhićen.

Nakon tragičnog događaja Kylian Mbappe je napisao potresan tvit u kojem žali za pogibijom mladog Francuza.

"Žao mi je moje Francuske. Ovo je neprihvatljiva situacija. Sve moje misli su s Naelovom obitelji, ovog malog anđela koji je prerano otišao", napisao je.

Napadač PSG-a nije jedini koji je kritizirao policijsku akciju budući da je branič Barce Jules Kounde već jučer poslao poruku o tome. Napadač Barcelone je oštro napao potez policije, ali i stav medija prema ovom slučaju.

"17-godišnjeg dječaka ubio je policajac iz neposredne blizine jer je odbio poslušati naredbu. To je stvarnost situacije i dramatična je. Kao da policijska pogreška nije bila dovoljna, mediji senzacionalističkim izvještajima dolijevaju ulje na vatru. Skupovi odvojeni od stvarnosti, "novinari" koji postavljaju "pitanja" s jedinim ciljem iskrivljavanja istine, kriminalizacije žrtve i pronalaženja olakotnih čimbenika tamo gdje ih nema. Ta metoda je stara kao svijet i služi da se sakrije pravi problem. A da na neko vrijeme isključimo televizore kako bismo saznali pravu istinu?'' napisao je Kounde.