lige petice

Mećava je, Neuer utučen odlazi. Drugoligaši slave senzaciju, a reporter urla

Foto: Reuters

SENZACIJU koja je odjeknula svijetom napravio je njemački drugoligaš Holstein iz Kiela u drugom kolu Kupa. 

Drugoligaš vrijedan 17 milijuna eura srušio vladara Njemačke i Europe teškog 890 milijuna eura

Na penale je, nakon jednako dramatičnog regularnog dijela, izbacio Bayern, najbolji i najbogatiji njemački klub, aktualnog osvajača Pokala te nositelja peterostruke njemačke i europske krune.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Trećeplasirana momčad druge Bundeslige, prema Transfermarktu vrijedna 17 milijuna eura, izbacila je lidera prve lige čija je momčad prema spomenutom izvoru procijenjena na 891 milijun eura. Kiel, inače prvak Njemačke 1912., nikada nije igrao u prvoj Bundesligi.

Početak nije najavljivao senzaciju, nego rutinsku pobjedu Bayerna

Početak utakmice nije najavljivao senzaciju. Bayern je već u 14. minuti poveo golom Sergea Gnabryja, a u prvih pola sata imao je i nekoliko dobrih prilika. Činilo se da će to biti još jedna rutinska pobjeda najboljeg njemačkog kluba.

Ipak, Fin Bartels je u 37. minuti izjednačio. Bayern je opet bolje otvorio poluvrijeme i u 47. opet poveo, ovog puta preko Leroya Sanea. Spas i priliku za produžetke Holstein Kielu donio je Hauke Wahl golom u petoj minuti sudačke nadoknade. Ovu bajku čini još boljom to što je Kiel spasonosni gol protiv Bayerna postigao ramenom.

Kako je Kiel preživio ovakvu dominaciju Bayerna?

Grafika: Sofascore za IndexSport

Kiel je sretnim golom doslovno jedva preživio protiv Bayerna, jer ovim izjednačujućim zgoditkom završen je regularni dio utakmice u kojem je Bayern imao ogromnu prednost u posjedu lopte (61:39 posto), udarcima (23:7), udarcima na gol (9:3) i kornerima (15:2).

Slijedilo je jednako napeto raspucavanje penala. U prvih pet serija pogodilo je svih deset izvođača, a onda je u šestoj za Bayern pucao Marc Roca. Pokušao je pogoditi donji desni kut, ali Holsteinov golman Ioannis Gelios je odličnom obranom omogućio Finu Bartelsu da Holsteinu donese senzaciju.

"Ovo se ne događa, ovo nije istina! Kiel je izbacio Bayern, to je nevjerojatno!"

To mu je uspjelo, a nakon što je 34-godišnjak poslao loptu u desnu, a Manuela Neuera u lijevu stranu, njemački televizijski komentator je urlao: "Ovo se ne događa, ovo nije istina! Kiel je izbacio Bayern, to je nevjerojatno!"

Gotovo da je nevjerojatno. Bayern je posljednji put ispao iz Kupa od niželigaša prije 17 godina, a ovo mu je prvi put u zadnjih 12 godina da je eliminiran prije polufinala. 

Snježna bajka

Kamera je zatim prikazala kako anonimni drugoligaši razuzdano slave bacajući se na hrpu, dok slavni superbogataši, nogometni vladari Njemačke i Europe, brzo, bez riječi i gledajući u pod napuštaju teren.

Sve ovo odvijalo se po još nečemu što ovu priču čini bajkovitom: upravo je počeo padati snijeg nošen snažnim vjetrom. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.