MEĐUNARODNI NOGOMET

Među deset najgledanijih klubova na svijetu je i jedno veliko iznenađenje

Foto: EPA

CIES je nedavno objavio izvještaj u kojem je naveo 50 klubova koji bilježe najveću prosječnu posjećenost stadiona u periodu od 2013. do 2018. godine. Lista započinje s Real Betisom čije utakmice prosječno gleda 35.644 gledatelja, a završava s Borussijom Dortmund koju prosječno gleda nevjerojatnih 80.230 gledatelja. 

Preko brojke od 70 tisuća idu još tri kluba, a to su redom Manchester United s prosječnim posjetom od 75.128 gledatelja, Barcelona s 74.876 gledatelja i Bayern München s 73.781 gledateljem. 

Američko iznenađenje ozbiljan nogomet igra tek dvije godine

Real Madrid, koji ima kapacitet stadiona od oko 80 tisuća mjesta, prosječno privlači 69.822 gledatelja na svoje tribine, što je pomalo iznenađujuće s obzirom na to da se ipak radi o momčadi koja je osvojila tri uzastopne titule prvaka Europe. 

Najveće iznenađenje na listi je Atlanta United koja je osnovana 2014. godine, a igrati je počela tek prije dvije godine, ali se uspješno ugurala u 10 najgledanijih klubova na svijetu i tako pokazala da tržište koje MLS pokušava osvojiti ima potencijal. 

Nedavno je CIES objavio i istraživanje posjećenosti u kojem su rangirali klubove prema tome koliki postotak ukupnog broja gledatelja neke lige privlače na stadion, a u njemu se iskazao Hajduk ispred kojeg se po postotku gledatelja našao samo škotski Celtic

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.