Košarkaške kvalifikacije za OI

Meksiko u Splitu zamalo izveo senzaciju protiv Njemačke na startu kvalifikacija za OI

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

NJEMAČKA košarkaška reprezentacija je pobijedila Meksiko 82:76 na otvaranju splitskih kvalifikacija za Olimpijske igre.

Meksikanci su gotovo cijeli susret proveli u vodstvu i došli nadomak velikog iznenađenja, ali su sve uprskali u zadnjoj četvrtini koju je Njemačka dobila 20:9. Nijemci su u njoj prvi put došli u prednost još od prve četvrtine, kada su vodili 10:9.

Najbolji igrač na utakmici bio je Meksikanac Francisco Cruz, koji je zabio 30 poena te pridodao sedam asistencija i šest skokova. Pomogao mu je iskusni centar i bivši dugogodišnji igrač Real Madrida Gustavo Ayon s 18 koševa i 15 skokova, no to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Nijemce je predvodio Joshiko Saibou sa 17 poena, a dvoznamenkasta su bila i dva NBA-ovca Isaac Bonga (13) i Moritz Wagner (11). Andreas Obst je isto tako postigao 11 koševa, dok je Johannes Voigtmann odigrao svestranu utakmicu s 10 poena, isto toliko skokova te pet asistencija.

U grupi s ove dvije reprezentacije još je Rusija, dok će hrvatsku skupinu u 20 sati otvoriti Tunis i Brazil. Hrvatska svoj prvi ogled igra sutra protiv Brazila također u 20 sati. Prve dvije reprezentacije iz svake skupine izborit će polufinale, a pobjednik turnira plasirat će se na Olimpijske igre u Tokiju.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.