Messi ga je nazvao najtežim suparnikom, igrao je za Španjolsku, a sad će za Argentinu

Foto: EPA

PABLO MAFFEO (26) postat će novi reprezentativac Argentine, pišu tamošnji mediji. Bivši mladi reprezentativac Španjolske odlučio je promijeniti nogometno državljanstvo te će se naći na popisu Lionela Scalonija. Argentinci su čekali potvrdu da će papirologija biti riješena na vrijeme da Maffeo ovog mjeseca debitira za njihovu reprezentaciju, a sada je ta potvrda i stigla. Maffeo pravo nastupa za Argentinu ima preko majke.

Maffeo igra na poziciji desnog beka, izdanak je škole nogometa Manchester Cityja, ali za njega je skupio svega tri nastupa. Igrao je i za Stuttgart, a veći dio karijere proveo je na posudbama u Gironi, Huesci i Mallorci. Mallorca ga je u ljeto 2022. otkupila od Stuttgarta za tri milijuna eura te je sada njen standardni prvotimac.

Messi ga nazvao najtežim protivnikom

Zanimljivo, Lionel Messi ga je u jednom intervjuu iz 2020. godine nazvao najtežim protivnikom s kojim se suočio. "Pablo Maffeo iz Girone je bio najteži! Nikad se nisam žalio, ali taj je dvoboj bio žestok", rekao je Messi.

O njihovom duelu pričao je i Maffeo. "Messi mi je rekao: 'Cijeli dan si uz mene', a ja sam mu odgovorio: 'Najbolji si na svijetu, neću te ostaviti samog.' Pitao me koliko imam godina, je li me Manchester City tu poslao i kako je ondje. Rekao mi je i da mu nije bilo ugodno dok sam ga čuvao. Bili smo jedan uz drugog cijelu utakmicu, pitao me još stvari. Dobra je osoba", prisjetio se.