Lionel Messi

Messi izabrao najtežeg suparnika, mnogi nikad nisu čuli za njega

Foto: Guliver Image/Getty Images

LIONEL MESSI je u intervjuu za magazin DAZN govorio o suparnicima te iznenadio izborom najtežeg.

"Teško mi je izdvojiti jednog, ali ako moram... Bio je jedan igrač iz Girone, Maffeo se zove. On je pretjerivao", rekao je najbolji nogometaš svijeta misleći na to da ga je Pablo Maffeo pratio pri svakom koraku. 

Maffeo je Messija prvi put čuvao 2017. godine u dresu Girone, a svojom je igrom toliko iznenadio Argentinca da ga je Messi usred utakmice upitao: "Cijeli dan si sa mnom, ha?"

"Nema šanse da te napustim", odgovorio je Messiju, kojeg je napustio u 78. minuti, tek kada ga je trener zamijenio. 

Embed from Getty Images

Nakon utakmice nije razmijenio dres s Messijem. Otkrio je i zašto je odbio razmijeniti dres s jednim od najboljih nogometaša u povijesti. "On je najbolji na svijetu, ali obećao sam prijatelju da ću mu donijeti dres Marca ter Stegena, vratara Barcelone. Prijatelji su ipak važniji od Messija", rekao je tada Maffeo koji i danas igra u Gironi na posudbi iz Stuttgarta.

Messi: To su ružne i čudne utakmice

"Postoje ružne i čudne utakmice, utakmice u kojima uvijek na leđima imate igrača koji vas prati. Meni se to ne događa često, ali mi i ne predstavlja problem. To su čudne utakmice koje se pamte i tijekom kojih čuvar i ja razgovaramo."

Messi je često na udaru grubih braniča.

"Ni to mi nije problem, ne žalim se. Udarci su dio nogometa, ljuti me jedino kad netko namjerno udara. Sve dok to nije slučaj i dok je dio igre, nemam problem."