REAL - BARCELONA 2:0

Messi ove sezone nije bio lošiji: Igrao je daleko od gola, potpuno bespomoćan

Foto: Getty Images/Guliver Image

REAL je sinoć u velikom derbiju 26. kola La Lige pobijedio Barcelonu 2:0 golovima Viniciusa i Mariana i vratio se na vrh La Lige s bodom prednosti.

U ratničkoj utakmici Real je slomio Barcu u zadnjih 20 minuta, a do tad je prvo ime susreta bio Thibaut Courtois koji je prvi skinuo veliku šansu Messiju, a dvije minute prije nego što će Vinicius probiti Ter Stegena obranio je odličnu priliku Martina Braithwaitea.

Barcelona je odigrala vrlo slabu utakmicu, a u sivilo svoje momčadi uklopio se i Lionel Messi koji osim spomenute šanse praktički nije uopće zaprijetio Realu. Zasluge za to idu i Casemiru koji mu je bio sjena svih 90 minuta, ali i ostatku Barcine momčadi. Messi se konstantno morao spuštati prenisko po loptu, igrao je predaleko od gola, a kad Argentinac nije na svojoj prirodnoj poziciji Barcelonina igra ne postoji. Portal WhoScored dao je Messiju ocjenu 6,39, što mu je najniža ocjena ove sezone.

Slabo su ga ocijenili i španjolski mediji, a Realu naklonjeni list AS prozvao je Argentinca u komentaru nakon utakmice.

"Dvaput je bio u obećavajućim situacijama, ali je reagirao iznenađujuće slabo. Messi jednostavno nije imao svoj dan. Ništa mu nije polazilo za nogom, nisu mu uspijevali driblinzi, a izgubio je čak 17 lopti. Na trenutke je djelovao bespomoćno, iako se ne može reći da se nije trudio. Pokušavao je voditi svoju momčad, ali bezuspješno. Frustracije su kulminirale kad je dobio žuti karton zbog starta na Marcelu. Nije mu to bila najbolja utakmica, no sigurno se već sprema za osvetu", piše AS.