Messi pred Hrvatsku najluđi ikad. Srušio Nizozemsku, divljao i zaprepastio Van Gaala

Foto: Profimedia

LIONEL MESSI briljirao je u velikoj drami Argentine i Nizozemske u četvrtfinalu SP-a. Krasno je namjestio prvi i iz penala postigao drugi gol za vodstvo 2:0, ali se onda Nizozemska čudesno vratila u završnici na 2:2. Tako je ostalo i nakon produžetaka, ali Messi je zabio u raspucavanju penala za pobjedu i prolazak u polufinale s Hrvatskom u utorak.

Messi (35) sjajno igra vjerojatno svoj posljednji SP karijere, na kojem želi osvojiti jedini trofej koji mu nedostaje i do sada je na turniru u Kataru na četiri gola i dvije asistencije. Golom protiv SAD-a u osmini finala prešao je Diega Maradonu, a onim protiv Nizozemske izjednačio se s Gabrielom Batistutom i sada su s po 10 golova obojica najefikasniji Argentinci na SP-ima. Prije toga je dodavanjem za gol petom asistencijom u nokaut-fazama srušio dosadašnjeg rekordera Pelea, koji ih ima četiri. 

Međutim, Messi se nije istaknuo samo sjajnom igrom nego i za njega nevjerojatno razularenim ponašanjem. U divljoj, žestokoj i gruboj utakmici, na kojoj je dodijeljeno rekordnih 15 žutih kartona, na piku mu je posebno bio Louis van Gaal. Gol iz penala tijekom utakmice slavio je provokativno ispred izbornika Nizozemske. Izveo je proslavu koja je zaštitni znak velike argentinske desetke koju je naslijedio, Juana Romana Riquelmea. To je inače bila poruka Van Gaalu jer on je Riquelmea potjerao iz Barcelone kada je ondje bio trener. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE MESSI PROVOKATIVNO SLAVIO GOL PRED VAN GAALOM

Nakon što je Argentina pobijedila u raspucavanju, došao je do Van Gaala te mu rukama gestikulirao da previše priča. Trenerski velikan ga je na to zaprepašteno gledao. Nakon utakmice Messi je prozvao suparničkog trenera: "Ne volim provokativno pričanje o protivniku prije utakmice. To nije dio nogometa. Uvijek poštujem svakoga, ali želim i da poštuju mene. Van Gaal nije pokazao respekt prema nama."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE MESSI PROVOCIRAO VAN GAALA NAKON UTAKMICE

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.