Messi se vraća u Barcelonu na posudbu? Mora se ispuniti jedan uvjet

Foto: Profimedia

BARCELONA još ne odustaje od ideje da će ponovno vidjeti svojeg najboljeg igrača povijesti u dresu u kojem se proslavio. U klubu razmatraju mogućnost da ga u zimskom prijelaznom roku dovedu na posudbu do ljeta ako njegov Inter Miami ne uspije zboriti doigravanje MLS-a, piše katalonski Sport.

Miami je trenutačno pet bodova izvan zone play-offa  Istočnoj konferenciji, a do kraja osnovnog dijela sezone ostale su mu još tri utakmice. I u slučaju sve tri pobjede, moralo bi se posložiti i dosta drugih rezultata, a već večeras očekuje ga okršaj s liderom konferencije Cincinnatijem.

Odsutan zbog ozljede

Messi je propustio posljednje četiri utakmice zbog ozljede, a trener Tata Martino više puta je izražavao zabrinutost zbog njegove preopterećenosti od dolaska u Ameriku. Još se ne zna hoće li biti spreman večeras, ali Messi je pozvan u argentinsku reprezentaciju za utakmice s Paragvajem i Peruom sredinom mjeseca, pa se čini da je blizu povratka.

Ako bi Inter izborio doigravanje, Messiju bi sezona mogla potrajati sve do 9. prosinca i finala MLS kupa, a Sport piše da u tom slučaju njegov povratak na Camp Nou ne bi bio opcija. Dodaje i da dva kluba još nisu formalno razgovarala o opciji posudbe,

Povratak u dresu Miamija?

No, moguće je da Messi ipak uskoro zaigra na svom starom stadionu, pa barem u dresu svog američkog kluba. Jorge Mas, suvlasnik Intera uz Davida Beckhama, nedavno je govorio o potencijalnoj prijateljskoj utakmici u Barcelonu.

"Messijev odlazak iz Barcelone nije prošao kako je želio. Nije se mogao oprostiti s klubom koji ga je primio kao dječaka i mislim da okolnosti nisu bile onakve kakve je on želio. Obećao sam mu da ću učiniti sve da u idućim godinama dobije priliku oprostiti se od svojih tamošnjih navijača", rekao je Mas.