Messi zabio 100., 101. i 102. gol za Argentinu. No, to je zasjenio gospodskim potezom

Foto: Profimedia

VELIKO SLAVLJE osvajanja južnoameričkog i svjetskog naslova, Argentina je nakon pobjede nad Panamom (2:0) u Buenos Airesu, nastavila i pet dana kasnije protiv Curacaoa (7:0) u Cordobi. Ove dvije prijateljske utakmice protiv nižerazrednih suparnika upriličene su na domaćem terenu kako bi novi vladar kontinenta i svijeta proslavio s navijačima osvajanje obje titule. 

Usput se nudila prilika koju Lionel Messi nije propustio. Golčina koju je zabio Panami bio mu je 99. gol za Argentinu, a onda se znalo što slijedi protiv Curacaoa. Messi je 86. reprezentaciji svijeta u 20. minuti zabio prvi argentinski te svoj 100. gol u reprezentaciji. Već do 35. minute svog 174. nastupa za nacionalnu momčad dodao je još dva gola, a time što je namjestio gol Enzu Fernandezu došao je i do 56 asistencija za Argentinu. 

Messi se s tri gola pridružio Cristianu Ronaldu i sada su njih dvojica jedini aktivni nogometaši s više od 100 golova za nacionalne momčadi. Ronaldo je na 122. Messi je oduševio i potezom u 78. minuti. Tada je dosuđen penal za Argentinu, a zna se tko je njen izvođač jedanaesteraca.

Međutim. kapetan si je uskratio priliku da dođe do super hat-tricka te je loptu prepustio Angelu Di Mariji da zabije svoj prvi gol na ovoj utakmici. Ovog je Messijev potez toliko očarao da ga je odmah zagrlio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.