Metličić i Šprem za Index komentirali dolazak Dagura Sigurdssona na klupu Hrvatske

Foto: Igor Soban /PIXSELL

HRVATSKA je napokon dobila novog izbornika u rukometu, islandskog trenera Dagura Sigurdssona. Nakon što je Goran Perkovac zbog lošeg rezultata na Euru morao otići, Savez punih mjesec dana nije imao njegovog nasljednika. Tjednima su trajale špekulacije o tome tko će Hrvatsku za nešto više od dva tjedna u Hannoveru voditi na kvalifikacijskom turniru za Igre u Parizu.

Islanđanin će tako postati prvi stranac na klupi Hrvatske, a njegov je izbor izazvao proturječne reakcije. Nenad Kljaić, zlatni pivot iz Atalante 1996., izričito je protiv ove odluke Saveza, dok su Petar Metličić i Goran Šprem, svjetski i olimpijski prvaci iz Portugala, odnosno Atene, jako zadovoljni dolaskom iskusnog Skandinavca. 

Metličić: Odličan potez Saveza

"Sigurdsson je odličan trener, to je dokazao vodeći Njemačku, s kojom je osvojio europsko zlato i olimpijsku broncu. Napravio je odličan posao kad je bio izbornik Austrije, od Japana je stvorio respektabilnu ekipu, a sjajne rezultate je ostvarivao i u Füchseu. Savez očito nije imao bolje rješenje i odlučio je riskirati. Riječ je o ozbiljnom treneru, dokazanom stručnjaku i vjerujem da je ovo jako dobar potez", bio je prvi komentar za Index Petra Metličića.

"Nažalost, nemamo trenera u vrhunskom klubu. Očito je potreban zaokret"

Legendarnog desnog vanjskog smo pitali da komentira oštar istup Nenada Kljaića, koji smatra da je izbor islandskog trenera "smrt za sve hrvatske trenere" te da mu nije normalno da će Sigurdsson mjesečno primati, kako kaže, 30 tisuća eura.

"To je njegovo mišljenje. U posljednje vrijeme kroz reprezentaciju je prošlo puno hrvatskih trenera, a rezultata nije bilo. Očito je potreban zaokret. Nažalost, činjenica je da nemamo trenere koji rade u jakim europskim klubovima. Toplo se nadam da će se to promijeniti, ali tako je.

Zato mislim da je Sigurdsson dobar izbor. S obzirom na uvjete koje će imati, pretpostavljam da za njega neće vrijediti ona da će biti živ samo do prvog poraza. Vjerujem da će mu dati prostora i da će biti više strpljenja. Sad nas čekaju ove kvalifikacije za Pariz. One će biti jako nezgodne. Nema se tu vremena i prostora da se napravi puno toga, moraš samo moliti boga da se nitko ne ozlijedi. E sad, plasiramo li se na Igre, to će biti druga priča. Sigurdsson će imati dovoljno vremena da pokaže kakav je stručnjak'', kaže nam Metličić i zaključuje:

''S druge strane, vjerujem da će ostati duže nego neki naši treneri. Stranac je, vjerojatno se zaštitio dobrim ugovorom i mišljenja sam da će biti rješenje na duže staze. Treba mu dati podršku i nadati se da će napraviti dobar rezultat.''

Šprem: Jedino što mogu poželjeti je da napokon vratimo taj kontinuitet trenera

Goran Šprem nije želio previše komentirati inauguraciju novog hrvatskog izbornika, osim što mu je poželio puno sreće i da potraje što duže. 

"Sigurdsson je dokazan trener, odličan stručnjak i smatram da mora dobiti podršku svih nas. Moju podršku ima. Odavno govorim da mi je velika želja da imamo kontinuitet trenera, a to smo izgubili. Posljednjih godina stalno mijenjamo izbornike, što je po meni pogrešan pravac. Jedino što mogu poželjeti je da napokon vratimo taj kontinuitet. Daguru, kao i svakom izborniku Hrvatske, od srca želim puno sreće i nadam se da će napraviti sjajne stvari.''