Miami poveo protiv Chicaga na krilima Chrisa Bosha

KOŠARKAŠI Miami Heata svladali su Chicago Bullse 96:85 u trećoj utakmici finala doigravanja Istočne konferencije NBA lige i na taj način poveli s 2:1 u seriji na četiri pobjede.

Utakmica je igrana u nedjelju u Miamijevoj American Airlines Areni, a obilježio ju je vrlo dobar pucački ritam Chrisa Bosha, krilnog centra domaće momčadi. Nakon što je promašio uvodna tri pokušaja na utakmici, Bosh je pogodio sljedećih 13 od 15 te je ogled okončao učinkom od 34 poena i pet skokova. Za Heat, koji kroz sedam domaćih utakmica doigravanja ne zna za poraz, LeBron James je dodao 22 koša, uz šest uhvaćenih lopti i deset asistencija, a Dwyane Wade 17 uz devet skokova.

Bullsima se dogodilo da prvi puta još od početka veljače upišu dva poraza u nizu, a budući da se i četvrta utakmica serije igra u Miamijevom domu u utorak, moglo bi se dogoditi da ih vežu i tri.

Za čikašku momčad, koja je u ovoj sezoni upisala četiri startne pobjede protiv Miamija, najviše je pokazao Carlos Boozer s 26 ubačenih koševa i 17 uhvaćenih lopti. Derrick Rose je dodao 20 uz po pet asistencija i skokova.

Joakim Noah opsovao navijača

Joakim Noah, francuski krilni centar Chicago Bullsa, mogao bi "ponoviti" Kobea Bryanta nakon što je u porazu svoje momčadi kod Miami Heata navijaču uputio uvredu.

Bryant je, podsjetimo, tijekom dvoboja protiv San Antonio Spursa sredinom travnja u Staples Centeru, iznerviran tehničkom pogreškom koju mu je dodijelio, suca Bennieja Adamsa nazvao pogrdnim izrazom za homoseksualce, nakon čega je nogom udario stolicu i bacio ručnik.

Povjerenik lige David Stern bio je tom prilikom neumoljiv te je kaznio Bryanta sa 100.000$.

Odmah nakon utakmice Bryant se ispričao homoseksualcima priopćivši da nije mislio ništa protiv njih, već da je uvrijedio suca "vruće glave".

Američki mediji donose vijest da je isti izraz navijaču uputio Noah tijekom prve četvrtine nedjeljne utakmice u Miamiju (poraz Bullsa 96-85) upotpunivši ga psovkom.

Situaciju su zabilježile televizijske kamere, a da je učinio pogrešku priznao je i sam košarkaš:

"Ponijelo me, rekao sam mu nešto. Nisam imao namjere ikoga uvrijediti."

 

NBA doigravanje, finale Istočne konferencije:

Miami (2) - Chicago (1) 96:85 (Bosh 34p, 5s, James 22p, 6s, 10 a / Boozer 26p, 17s)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.