Mijatović: Modrić ovakvo nešto nije doživio. Ancelottijev potez šteti i njemu i ekipi

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ u dvije uzastopne utakmice Real Madrida nije dobio ni minute. To mu se dogodilo prvi put još od 2012., kada je tek bio došao u madridski klub. Novu priliku za nastup kapetan hrvatske reprezentacije ima večeras u ogledu protiv Napolija u drugom kolu Lige prvaka, a legendarni Realov napadač i bivši sportski direktor Predrag Mijatović u razgovoru za Cadenu SER rekao je kako očekuje da će Modrić igrati.

"Iskreno, iznenadio bih se da Luka Modrić ne igra protiv Napolija. Ova utakmica zahtijeva iskustvo i mirnoću. A Luka to ima", poručio je Mijatović pa se osvrnuo na igru hrvatskog kapetana u derbiju protiv Atletica, kada je izašao na poluvremenu i nakon toga nije zaigrao u iduće dvije utakmice: "Modrić je tada igrao izvan svoje pozicije. Već dobro znamo gdje ga moramo smjestiti kako bi pružio sve što može."

Mijatović: Ne sumnjam da će Modrić opet biti starter

"Luka je u jako dobrom fizičkom stanju, znam to. On je veliki profesionalac, ali trenutno se nalazi u situaciji koju praktički još nije doživio, a to je da dvije utakmice zaredom nije nastupio. Ne osjeća se neprikosnovenim starterom i to mu očito može smetati. On je uvijek vrlo natjecateljski raspoložen i želi igrati", nastavio je Mijatović.

"Mislim da i dalje može puno pridonijeti, ali to su odluke trenera. Komplicirana je situacija, no Luka dobro trenira i ne sumnjam da će opet biti starter. Možda Modrić neće igrati koliko je posljednjih godina, ali ako ga postave na njegovu poziciju, a Ancelotti bi to trebao učiniti kada ga stavi da igra, mislim da će Luka igrati jako dobro. Ali nije ugodno", dodao je.

Mijatović je kritizirao i Realovu novu formaciju: "Ne samo da šteti Modriću... Šteti cijeloj momčadi. Real Madrid nije spreman igrati sustav poput romba. To je nemoguće. Mnogo je praznine u svim linijama. Mislim da Real Madrid ima potpuno drugačije igrače od onih koji su potrebni za taj sustav. Ako Madrid želi promijeniti sustav, to mora biti 4-4-2."

"Modrić ne razmišlja o odlasku"

Progovorio je Crnogorac i o Modrićevom mogućem odlasku: "Jasno mi je da ljudi mogu imati osjećaj da je Modrić ljutit. Normalno je da je malo uzrujan, ali nisam zabrinut. Odbio je sve ponude, a imao je neke zbilja ogromne. Odlučio je ostati, a sada prolazi kroz malo teže razdoblje. No Modrić nikad ne odustaje."

"Inter Miami? Iskreno, trenutno razgovaram s njim jako često... Modrić ne razmišlja o odlasku. Želi se boriti. Vjeruje da može doprinijeti. Osjeća se dobro. Iako je u preostala tri mjeseca do prijelaznog roka mnogo utakmica pred nama i situacija se može promijeniti na bolje ili na gore, trenutno se želi boriti za mjesto u Realu i želi biti starter", zaključio je Mijatović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.