MIKICIN RENKING KARIJERE Senzacijom na Australian Openu skočila za 50 mjesta!

Foto: Getty Images/Guliver Image

MIRJANA LUČIĆ-BARONI na pragu 35. godine probila se tamo gdje je odavno morala biti, u tenisku elitu.

Senzacionalnim plasmanom u polufinale prvog Grand Slama u godini skočila je za 50 mjesta na najnovijoj WTA ljestvici i došla do 29. pozicije, što joj je najviši plasman u karijeri. 
 
Tako je popravila do sada rekordno 32. mjesto, koje je držala u svibnju davne 1998., kada je obranom naslova na Bolu postala najmlađa tenisačica na Touru (16 godina, mjesec i 24 dana) kojoj je to uspjelo.
 
Gotovo 19 godina kasnije, pravda je zadovoljena i Mirjana Lučić-Baroni je nakon životnih, financijskih i sportskih padova do dna, opet tamo gdje joj je mjesto, u Top 30.
 
Serena Williams, pobjednica nad Lučić-Baroni u polufinalu Melbournea i osvajačica prvog Grand Slam 2017. vratila se na prvo mjesto. Sereni Williams je osvajanje 23. Grand Slama u karijeri donijelo povratak na  mjesto gdje ju je nakon prošlogodišnjeg US Opena zamijenila Angelique Kerber. 
 
Ovo je Sereni 310. tjedan na Broju 1, a za rekorderkom Steffi Graf zaostaje 67 tjedana. U brojnim promjenama među deset najboljih najviše je profitirala Karolina Pliškova. Usprkos porazu od Lučić-Baroni u polufinalu Australian Open, prvi put u karijeri stiglaje  do 3. mjesta. Finalistica Venus Williams ostala je 175 bodova od povratka u Top 10 i drži 11. mjesto. 
 
Osim Lučić-Baroni, još dvije hrvatske tenisačice su među sto najboljih na svijetu: Ana Konjuh pala je za tri mjesta na 39., a Donna Vekić je napredovala za 11 pozicija i na 88. je mjestu.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.