HRVATSKA OSVOJILA BRONCU

Milanović čestitao rukometašicama i izazvao brojne reakcije

Foto: EPA

HRVATSKE rukometašice su u danskom Herningu osvojile brončanu medalju na Europskom prvenstvu. One su u susretu za treće mjesto svladale domaćina rezultatom 25:19, a odmah nakon povijesne pobjede krenule su stizati čestitke.

Kao i nakon plasmana u polufinale, među prvima je putem Facebooka čestitao hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Dok je bio hrvatski premijer, a bio je jedan od najštetnijih jer je propustio vjerojatno zadnji moment za reforme koje bi promijenile kurs Hrvatske prema propasti, Milanović je samo par puta službeno dolazio na utakmice. Gledao je Hrvatsku protiv Srbije na Maksimiru te hrvatske košarkaše protiv Slovenije u skupini Eurobasketa u Zagrebu.

Poslao je kao premijer i jedno pismo, tadašnjem šefu Uefe Michelu Platiniju, kojim je lobirao da ne izbaci Hrvatsku s Eura 2016. zbog svastike na Poljudu. Milanović se klonio ekipe koja je zalazila u svečane lože klubova i reprezentacije. Iako su u vrijeme njegove Vlade pokrenute mnogobrojne istrage u Dinamu, zasluge nisu njihove, već je riječ o međunarodnoj akciji. Resor sporta za Milanovića je vodio ministar Željko Jovanović, ali njegove ideje, poput Sportske inspekcije, nisu zaživjele u praksi, iako ta institucija i danas postoji, samo u sklopu ministarstva turizma kojemu je pripojen sport. 

Otkako je zamijenio Kolindu i postao predsjednik Hrvatske, Milanović češće naginje sportu, a maksimirska loža više mu nije odbojna. Gledao je iz nje nedavno hrvatsku reprezentaciju protiv Francuske, a tijekom ženskog Eura već drugu utakmicu u nizu je najbrži Facebook čestitar.

Vratile su ženski rukomet u europski vrh

""Bravo! Čestitam hrvatskim rukometašicama na osvojenoj brončanoj medalji na europskom prvenstvu. Ovo je veliki dan za hrvatski rukomet i želim zahvaliti našoj ženskoj reprezentaciji na hrabrosti, požrtvovnosti i sjajnoj igri. Ovo je još jedan dokaz da bez obzira na poneki poraz moraš ustati i igrati dalje. Karakterom i zrelošću koju ste pokazale u završnici prvenstva zaslužile ste ovu europsku medalju i vratile hrvatski ženski rukomet u europski vrh", napisao je Milanović.

Bravo! Čestitam hrvatskim rukometašicama na osvojenoj brončanoj medalji na europskom prvenstvu. Ovo je veliki dan za...

Posted by Zoran Milanović on Sunday, December 20, 2020

Njegova je objava u trenutku pisanja ovog članka imala 5,2 tisuće reakcija i 230 komentara.

Rukometašicama je čestitao i premijer Plenković

Hrvatskim rukometašicama je na velikom uspjehu čestitao i premijer Andrej Plenković, a on se oglasio na Twitteru:

"Čestitke našim rukometašicama na osvojenoj brončanoj medalji na EP-u u Danskoj! Ovaj veliki uspjeh rezultat je sjajne igre, vašeg zajedništva i velikog srca koje ste pokazali na terenu", napisao je hrvatski premijer.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.