Mirna Jukić promukla od navijanja: Dečki neka idu korak po korak, utakmicu po utakmicu



DOMAĆICA hrvatskih rukometaša u Austriji plivačica je Mirna Jukić. U razgovoru za službenu stranicu HRS-a prepričala je dojmove s prvih dana turnira i utakmice s Norveškom.

"Bilo je fenomenalno, navijači su napravili odličnu atmosferu, a i sama sam se pridružila navijanju", pričala je Mirna glasom promuklim od navijanja. Najbolja austrijska sportašica nije se štedjela u bodrenju naše reprezentacije, a tako misli i ubuduće.

Nije joj to bio prvi susret s našim rukometašima. Neke igrače poznaje još od vremena OI u Ateni, a reprezentaciju je pratila i u Pekingu. Za stranicu HRS-a rekla je kako ima vremena za rukomet jer se odmara od plivanja.

"Bila sam s dečkom u Australiji, sad se moram posvetiti fakultetu. Na petom sam semestru publicistike i komunikologije, no zbog obveza neću stići završiti prije 2012. No, nikamo mi se ne žuri", priča Mirna.

Otkrila je kako razmišlja o prekidu plivačke karijere:

"Razmišljam o budućnosti. Trenutačno postoje dva plana, jedan je povratak treninzima i priprema za OI 2012. godine u Londonu, a drugi je prekid karijere. O tome sam razgovarala s ocem i on je rekao da će se složiti s odlukom kakva god bila. Dakle, ovisi samo o meni, imam podršku i obitelji i dečka, a to mi je najvažnije, nitko me ni na što ne nagovara. Vidjet ćemo, za sada stvarno ne znam što će biti".

Nakon završetka karijere misli ostati živjeti u Austriji, a s obzirom na to da joj majka živi u Zagrebu, ostavlja i mogućnost povratka u Hrvatsku.

U Austriji je jako cijenjena, triput je izabrana za najbolju sportašicu, tako da uživa u lijepom statusu.

"Zaista se ne mogu požaliti. Iako su skijanje i nogomet najpopularniji sportovi u Austriji, oni su ipak više individualci, pa su tako prihvatili i plivanje i ovdje mi je zaista super, imam sve što mi treba."

Što se tiče rukometa, Mirna ne sumnja da će EP biti dobro organiziran.

"Kad se Austrijanci nečega prime, onda to naprave najbolje što mogu. Mene su izabrali za svojevrsnu promotorku rukometa i već sam dala jako puno intervjua, i vidim da mediji jako dobro prate EP. Što se mene tiče, nisam nikada igrala rukomet, ali znam pravila i dolazim iz sportske obitelji, pa volim sve sportove."

Mirna kao favorite vidi Francusku, Njemačku, Švedsku, Island i Srbiju, a što se tiče Hrvatske, smatra da treba ići korak po korak.

"Slažem se s rukometašima, treba dobro trenirati, ići utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti", zaključila je simpatična Mirna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.