Mišković o smjeni Željka Sopića: Divan čovjek i dečko. Bili smo pošteni prema njemu

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

ŽELJKO SOPIĆ od prije desetak dana više nije trener Rijeke. Otkaz je dobio nakon pet utakmica bez poraza i taj postupak kluba ga je, kako je rekao, iznenadio. Istupio je Sopić jednom u medijima nakon otkaza, istaknuo da mu je žao zbog tajminga i načina otkaza, ali da Mišković u svom klubu ima pravo raditi što želi. Mišković je šutio, do danas.

"Struka je odlučila da trebamo napraviti neke promjene. Sopić je divan čovjek i dečko, pošteno je odradio, ali struka se odlučila za promjene i tako smo napravili. Nismo izgledali dobro zadnjih nekoliko utakmica, ali struka je odlučila tako, došli su do mene i to je najbolji put. Bili smo pošteni prema njemu, on je isto pošteno odradio i ne bih ulazio u neke detalje", rekao je Sopić danas za Novu TV.

Je li Sopiću presudio Juncaj?

Nakon otkaza Sopiću se povukla priča i o tome da je Sopić smijenjen jer nije dao minute izvjesnom Juncaju. "Mišković je to napravio iz razloga jer je jedan dečko, Juncaj, kako li se zove, čiji je tata bogat i trebao je dati novac klubu, trebao biti dio svlačionice. A Sopa, kakav je, to nije napravio jer zna se kako je to u svlačionici", rekao je Joško Jeličić u emisiji Studio HNL. 

Juncaj, kojeg je Jeličić naveo kao razlog zbog kojeg je Sopić dobio otkaz, zove se Steven. Ima 26 godina i američki je nogometaš crnogorskog porijekla koji je u Rijeku došao iz slovenske Gorice u kolovozu prošle godine, dok je trener bio Sergej Jakirović. 

Njegov otac George Juncaj je poduzetnik koji je 2019. godine postao vlasnik 50 Michigan Starsa, nogometnog kluba iz okolice Detroita. Zatim je uložio i u Goricu, a prošle godine spominjao se i kao ulagač, suvlasnik, pa čak i kupac Miškovićevog kluba.

Juncajev sin je u sklopu približavanja Miškovića i tate Juncaja došao u Rijeku, ali odigrao je samo dvije utakmice u kupu. Iz Rijeke je otišao prije pet mjeseci na posudbu u Michigan Starse, klub svog oca. Prošlog mjeseca je pušten iz Rijeke bez odštete. 

Mišković sada u intervjuu tvrdi da to nije bio razlog. "Mediji to uvijek preuveličaju. Damir Mišković 13 godina nikad nikome nije rekao tko mora igrati i tko ne mora. To je odabir trenera, oni sami odabiru", rekao je Mišković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.