Mitrović promašio ključni penal, Lyon izbacio Bešiktaš iz Europe

Foto: Hina

HRVATSKI reprezentativac bio je tragičar uzvratnog okršaja četvrtfinala Europske lige u Istanbulu. Lyon je stigao s golom prednosti iz prve utakmice, ali Turci su uzvratili istim rezultatom 2:1 i izborili produžetke. Na kraju su odlučili jedanaesterci, a Matej Mitrović promašio je posljednji udarac.

U najdramatičnijem susretu večeri Lyon je nakon osam serija jedanaesteraca pobijedio Bešiktaš 7:6. Ponovo su odigrali sjajan susret, ali ovoga puta nije bilo nereda na tribinama.

Domaćin je poveo u 27. minuti golom Talisce, no gosti su sedam minuta kasnije izjednačili golom Alexandrea Lacazettea. Bio je to njegov već 31. pogodak u svim natjecanjima ove sezone. Isti je igrač u 42. minuti mogao razriješiti sve dvojbe oko putnika u polufinale, no njegov je udarac završio u okviru gola.

Talisca je u 58. minuti zabio za 2:1 i tako izjednačio rezultat iz prve utakmice. U 89. minuti Lacazette je ponovo mogao sve riješiti, sjurio se sam prema turskim vratima, ali je drugi put na utakmici pogodio vratnicu. U produžetku nije bilo golova, pa je pobjednik dobiven izvođenjem kaznenih udaraca i to tek u osmoj seriji.

U prvih pet serija zabilo je svih 10 igrača - Babel, Tosun, Hutchinson, Arslan i Talisca za domaćine te Fekir, Tolisso, Ghezzal, Rybus i Valbuena za goste. U šestoj seriji su bili precizni Uysal i Diakhaby, a Lyon je prvu meč loptu imao u sedmoj seriji kada je Lopes obranio udarac Tošića. Međutim, Jallet je pucao preko gola. Lopes je potom obranio i udarac Mitroviću, a drugu meč loptu je iskoristio Gonalons zabivši za pobjedu Lavova.

Vlastiti navijači mogli bi im oduzeti finale


Dan uoči utakmice Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) uvjetno je izbacila Lyon i Bešiktaš iz europskih kupova na jednu sezonu nakon divljanja njihovih navijača uoči prošlotjednog prvog susreta četvrtfinala Europske lige. Francuski i turski klub bit će izbačeni iz Europe na jednu sezonu ako u iduće dvije godine njihovi navijači izazovu nove nerede. Oba kluba kažnjena su i s 100.000 eura. Lyon je kažnjen zbog loše organizacije utakmice, utrčavanja navijača na travnjak, blokiranih stepenica i bakljade, dok su Turci na rubu izbacivanja iz Europe zbog fizičkog napada njihovih navijača na policiju i suparničke navijače, bacanja predmeta na travnjak i bakljade.

Lyon je posljednji put bio u polufinalu nekog europskog kupa 2010. godine kada je u polufinale Lige prvaka izgubio od Bayerna. Zanimljivo, nijedan francuski klub nije osvojio Kup Uefa ili Europsku ligu.



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.