Mladi Česi izbacili Englesku i prošli u polufinale sa Švicarskom, Španjolska na Bjelorusiju

POZNATI su svi polufinalisti Europskog U21 nogometnog prvenstva u Danskoj. Posljednji su plasman među najbolje četiri mlade reprezentacije Starog kontinenta izborile Španjolska i Češka.

U posljednjem, trećem kolu skupine B Španjolska je 3:0 savladala Ukrajinu u Herningu dvama golovima Juana Mate i jednim Adriana, dok je Engleska iznenađujuće u samoj završnici u Viborgu izgubila od Češke 2:1.

Zanimljivo je spomenuti da je utakmicu u Herningu sudio hrvatski arbitar Marijo Strahonja, koji je u 71. minuti Denysu Garmashu pokazao drugi žuti karton u samo pet minuta i tako ostavio Ukrajinu s igračem manje. Inače, Jehven Konopljanka je u 75. minuti propustio realizirati jedanaesterac za Ukrajinu, ali bio bi to tek počasni gol za sastav Pavla Jakovenka jer je u tim trenucima Španjolska vodila s tri gola razlike.

Engleska je protiv Čeha imala vodstvo 1:0 golom glavom Dannyja Welbecka iz 76. minute i činilo se da će se sastav pod trenerskom palicom Stuarta Pearcea plasirati u poluzavršnicu, no Česi rade preokret u samoj završnici i golovima Jana Charmoste iz 89. i Tomaša Pekharta iz četvrte minute sudačke nadoknade dolaze do pobjede. Inače, Česima je za plasman dalje bio dovoljan i remi.

U polufinalu će Španjolska odmjeriti snage protiv drugoplasiranog sastava skupine A, Bjelorusije, dok će se Švicarci suprotstaviti Česima. Oba polufinalna susreta na rasporedu su u srijedu 22. lipnja.



 

Europsko U21 prvenstvo, skupina B, 3. kolo:

Engleska – Češka 1:2 (Welbeck 76 / Chramosta 89, Pekhart 90+4)

Ukrajina – Španjolska 0:3 (Mata 10, 72-11m, Adrian 27)

Redoslijed: 1. Španjolska 7, 2. Češka 6, 3. Engleska 2, 4. Ukrajina 1

 



Švicarska – Češka

Španjolska – Bjelorusija




Napadač Deportivo La Corune Adrian najbolji je strijelac Europskog U21prvenstva u Danskoj nakon završene faze natjecanja po skupinama.

Ukupno je dosad zabio tri gola za španjolsku U21 reprezentaciju i na taj ju način predvodio do prvog mjesta u skupini B i plasmana u polufinale.

Adrian je zabio oba gola za 2:0 pobjedu Španjolske nad Češkom u 2. kolu, dok je jednog dodao u 3:0 trijumfu nad Ukrajinom u 3. kolu.

Iza napadača Deportiva četiri su igrača koji na kontu imaju po dva postignuta gola, a to su Juan Mata (Španjolska), Admir Mehmedi (Švicarska), Borek Dočkal (Češka) i Danny Welbeck (Engleska).

Od spomenutih igrača samo Welbeck neće imati priliku povećati svoj golgeterski konto jer je Engleska ispala iz natjecanja.

Šveđanin Marcus Berg rekorder je prema broju postignutih golova na nekom Europskom U21 prvenstvu. Prije dvije godine na natjecanju održanom na njegovom domaćem terenu zabio je sedam golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.