NBA

Mladi Hrvat igrač tjedna u Razvojnoj ligi. Gregg Popovich: Ima blistavu budućnost

Foto: Twitter / Westchester Knicks

LUKA ŠAMANIĆ možda više nije dio NBA lige, ali u Americi igra najimpresivniju košarku života. U Razvojnoj ligi izabran je za igrača tjedna, što je na komentar natjeralo njegovog bivšeg trenera Gregga Popovicha.

Šamanić u sedam utakmica za Westchester Knickse postiže 27.9 poena, 10.6 skokova i 3.3 asistencije, a u posljednje tri 30 poena, 12.3 skoka i 3 asistencije, što mu je donijelo nagradu za igrača tjedna.

Protekle dvije sezone Šamanić je bio član San Antonio Spursa, u kojima je u 36 utakmica postizao 3.8 poena u prosjeku. No Spursi su ga se odrekli uoči početka ove sezone, a Šamanić je potpisao dvosmjerni ugovor s New York Knicksima kojim su ga predvidjeli držati u Razvojnoj ligi i pozivati u prvu momčad samo u slučaju krajnje nužde, kako je u startu akviziciju objasnio trener Knicksa Tom Thibodeau.

Nagrada na dan kada su se sastale njegova bivša i potencijalna momčad

Igrom slučaja, vijest o Šamanićevoj nagradi stigla je na dan kada su Knicksi gostovali u San Antoniju (i pobijedili 121:109) pa su novinari obojicu trenera pitali za komentar.

"Vrlo je talentiran i dosad je dobro radio. Samo nebo mu je granica ako tako nastavi, napreduje obrambeno i postane konstantniji. Dobar je dečko s puno talenta, budućnost mu je blistava", rekao je legendarni Gregg Popovich, koji ga je odbacio uoči početka sezone kada su Spursi kratili popis na konačnih 15 igrača za sezonu.

Tom Thibodeau zasad nije promijenio planove s njim, ali mogao bi ako ga Šamanić ovakvim igrama natjera.

"Treniraju u našoj dvorani pa ih imam priliku ponekad pogledati", rekao je Thibodeau o Westchester Knicksima. "Luka je očito imao dobar tjedan. Dobar je mladi talent i mora nastaviti raditi. Nastojim gledati treninge i razgovaram s trenerima o tome što rade."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.