Mladi Srbin potekao je u klubu hrvatskog reprezentativca. Sada ga čeka ugovor života

Foto: EPA

AKTUALNI njemački prvak Bayern München u devetom kolu Bundeslige pobijedio je Darmstadt rezultatom 8:0 u ludoj utakmici u kojoj je Bayernu isključen jedan, a protivniku čak dva igrača. Taj dan bio je naročito velik za devetnaestogodišnjeg Aleksandra Pavlovića, koji je upisao debi za bavarski klub.

Radi se o defenzivnom veznjaku srpskog porijekla rođenom u Münchenu kojega je Thomas Tuchel ovog ljeta poveo na pripreme prve ekipe i stopirao njegov odlazak na posudbu, a sada mu je omogućio debi za prvu ekipu uvođenjem s klupe u 77. minuti utakmice. 

Potekao u istom klubu kao i Stanišić

Pavlović je u Bayernu od svoje osme godine i prošao je sve omladinske kategorije kluba, a prije toga trenirao je u SC Fürstenfeldbrucku, istom klubu iz kojega je potekao i hrvatski reprezentativac Josip Stanišić. Mladi veznjak ima državljanstva Njemačke i Srbije i u budućnosti će možda moći birati između dvije reprezentacije.

Njemački Kicker piše kako je nedavno odbio poziv u U-21 selekciju Srbije vjerojatno kako bi dobio vremena za donošenje odluke i pričekao hoće li sličan poziv stići iz Njemačke. Prema informacijama Kickera, uskoro bi trebao potpisati ugovor s Bayernom do 2027. godine.