MMA borac zaboravio da se bori u boksačkom meču? Srušio rivala i nokautirao ga laktom

Screenshot: X

PROTEKLOG vikenda održan je Rocky Boxing Night event u poljskom Koszalinu. Na njemu smo vidjeli jedan od najbizarnijih borilačkih okršaja u posljednjih nekoliko godina. Poljski MMA borac Marcin Sianos (8-7-0) po boksačkim se pravilima borio protiv boksača Artura Bizewskog (9-0).

Sianos je dobro parirao tijekom cijele borbe, a sredinom druge runde izgledao je kao da se na "domaćem terenu" svog protivnika snalazi bolje od njega. Vezao je seriju udaraca kojom je doveo Bizewskog na rub nokauta, ali onda je slijedilo potpuno pomračenje uma poljskog MMA borca.

Potpuno neobjašnjiv potez

Spustio se za rušenje i bacio svog protivnika na pod. Vrlo efektno je to učinio i odmah nakon što se našao na protivniku, završio borbu s dva precizna i snažna udarca laktom. Bila bi to impresivna pobjeda da se radilo o MMA meču, ali kako je borba održana po boksačkim pravilima, izbio je skandal.

Sudac je uskočio i odmaknuo Sianosa od Bizewskog te ga odmah diskvalificirao, a onda je Sianos pobjegao iz ringa brzim korakom kako bi izbjegao potencijalni sukob s publikom. Tek se kasnije oglasio na Instagramu kako bi se ispričao i rekao da ni sam ne može objasniti ono što je napravio.