Modrić ispred Benzeme, Vinicius ispred svih. Goal ocijenio sve igrače Reala

Foto: Profimedia

NOGOMETNI portal Goal analizirao je učinke Reala i njegovih nogometaša kroz završenu sezonu. Generalna ocjena je da klub nije ispunio očekivanja, no navodi se i da su se u momčadi pojedinci istaknuli svojim izvedbama. Među takve je uvršten Luka Modrić.

"Sve je bilo dobro do siječnja", navodi Goal. "Kad je 2023. započela, Real je bio u lovu na trofej u La Ligi, među favoritima u Ligi prvaka i očekivani pobjednik Svjetskog klupskog prvenstva. Ovo posljednje ostvareno je bez problema, ali su prve dvije stvari brzo krenule na krivu stranu."

Vinicius 9.5/10, Modrić 8.5/10

Real je sezonu završio kao druga momčad u Španjolskoj, polufinalist Lige prvaka i finalist španjolskog superkupa. Osvojio je Kup kralja, UEFA-in Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, a prema navodima Goala njegov je najbolji igrač bio Vinicius Junior.

Vrednovan je ocjenom 9.5/10 "Zastrašujuće je da on i dalje napreduje. U sezoni 2021./2022. bio je zaista izvrstan, postao je jedan od najboljih na svijetu i razvijao ubojito partnerstvo s Benzemom. Ove sezone bio je još bolji", navodi se za 22-godišnjaka koji je zabio 23 gola i asistirao za 21 u 55 odigranih utakmica.

"Modrić je bio veličanstven protiv Liverpoola i dvaput protiv Barce"

Na drugo mjesto nogometni portal stavlja golmana Thibauta Courtoisa s ocjenom 9/10, a na treće, ispred Karima Benzeme, Luku Modrića. Obojica su dobila 8.5, a o Modriću Goal piše:

"On je još jedan kojem je minutaža pala, ali ponovno je Modrić bio magičan kad je igrao najbolje što zna. Hrvat u ovom trenutku može birati utakmice u kojima će igrati, a birao je one prave. Bio je veličanstven protiv Liverpoola u Ligi prvaka i dominirao je u dvije utakmice protiv Barcelone. Vjerojatno je pred njim još samo jedna sezona, no i dalje je među najboljima na svijetu."

Posljednji na listi je Eden Hazard s ocjenom 2/10. Pretposljednji Mariano Diaz ima 3/10.