Modrić izabran među najbolje sportaše 21. stoljeća. Iza sebe je ostavio same velikane

Foto: EPA

KAPETAN hrvatske reprezentacije Luka Modrić (38) izabran je među 100 najboljih sportaša 21. stoljeća prema glasovima više od 70 tisuća čitatelja ESPN-a. Čitatelji su ga u velikoj anketi američkog medija smjestili na 55. mjesto, čime je iza sebe ostavio brojna nogometna imena. Kylian Mbappe je zauzeo 65. mjesto, Andres Iniesta je 70., Xavi je 75., Ronaldo Nazario je 87., Ronaldinho je 94., a Zlatan Ibrahimović na 95. mjestu.

Trenutno je otkrivena lista do 51. mjesta, a ESPN će u narednim danima predstaviti i kompletne rezultate ankete koju možete pogledati ovdje pa će se znati i tko se nalazi u najboljih 50 sportaša 21. stoljeća prema glasovima čitatelja. Lista uključuje sportaše i sportašice.

"Modrić je bio ključan u stvaranju nemilosrdne pobjedničke kulture"

Uz svakog sportaša su napisana ključna postignuća, a za Modrića se navodi: osvajač Zlatne lopte, šesterostruki pobjednik Lige prvaka, četverostruki pobjednik La Lige, finalist Svjetskog prvenstva, hrvatski igrač s najviše nastupa i najveći broj trofeja s Real Madridom.

Dalje se navodi: "Zamolio bih te da se nikad ne povučeš", bilo je nekonvencionalno pitanje s konferencije za novinare. Molba talijanskog novinara, nakon što je Modrićeva Hrvatska eliminirana s Eura 2024., dočekana je pljeskom. Modrića svi vole. "Osim što je vrhunski igrač, jedan od najboljih na svijetu, još je spektakularniji kao osoba", rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti.

Više od bilo kojeg drugog igrača, Modrić je bio ključan u stvaranju nemilosrdne pobjedničke kulture u Madridu tijekom proteklog desetljeća. Nema nijednog posebnog trenutka (osim, možda, vođenja slabije Hrvatske do finala Svjetskog prvenstva 2018.), nego se Modrić ističe time što godinu za godinom pokazuje dosljednu izvrsnost."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.